Αρχική Eπικαιρότητα Σοκαριστικές εικόνες: Στοιβαγμένες έγκυοι και παιδιά σε στρατόπεδα καραντίνας στην Κίνα

Σοκαριστικές εικόνες: Στοιβαγμένες έγκυοι και παιδιά σε στρατόπεδα καραντίνας στην Κίνα

Σοκαριστικές εικόνες φέρνει στο φως η Daily Mail από τα «στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα. Τα παρακάτω βίντεο που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τεράστιες εγκαταστάσεις, όπου, μεταξύ άλλων, έγκυοι και παιδιά στοιβάζονται σε μικροσκοπικά κοντέινερ με ξύλινα κρεβάτια και τουαλέτα.

https://twitter.com/i/status/1480157037681995779

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι υπάρχουν συνολικά 20 εκατ. άνθρωποι περιορισμένοι στα σπίτια τους στην Κίνα. Oι πόλεις Anyang και Yuzhou εντάχθηκαν στα 13 εκατομμύρια στο Xi’an που βρίσκονται σε καραντίνα και τους απαγορεύτηκε να βγουν από το σπίτι τους ακόμη και για να αγοράσουν τρόφιμα.

Το Anyang, όπου ζουν 5,5 εκατ. άνθρωποι, βρίσκεται σε lockdown από τη Δευτέρα, αφού αναφέρθηκαν μόλις δύο περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον. Ορισμένοι από αυτούς τους κατοίκους είπαν στο BBC ότι συμμετείχαν σε «μεγάλη μεταφορά» χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα.

Έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν στα στρατοπεδα Xi’an

 

Στα πλάνα που κοινοποιήθηκαν βλέπουμε ανθρώπους στριμωγμένους σε μικροσκοπικά σπιτάκια, επιπλωμένα με ένα ξύλινο κρεβάτι και μια τουαλέτα. Εκεί αναγκάζονται να παραμείνουν για δύο εβδομάδες.

«Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο βασικά είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;», καταγγέλλουν οι εσώκλειστοι.

«Μας μετέφεραν, πάνω από χίλια άτομα, μέσα στη νύχτα. Πολλοί από εμάς είμαστε ηλικιωμένοι και παιδιά. Δεν έκαναν καμία σωστή ρύθμιση και έτσι απλώς μας τοποθέτησαν απρόσεκτα», υποστηρίζουν.

πηγή κεντρικής φωτό: CNN.com