Αρχική Ν. Λακωνίας Λακωνία: Ο απολογισμός και η συνέχεια

Λακωνία: Ο απολογισμός και η συνέχεια

Ο απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης της Περιφερειακής Αρχής στη Λακωνία και ο σχεδιασμός της προσεχούς περιόδου ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο, οι κ.κ. Θεόδωρος Βερούτης και Νίκωνας Τζινιέρης.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προχωρώντας σε αλλαγές σε ολόκληρη την Περιφέρεια, όρισε νέο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας τον Ν. Τζινιέρη, ενώ ο απελθών Αντιπεριφερειάρχης, Θ. Βερούτης, ορίστηκε θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Βερούτης μιλώντας για την πορεία των 2,5 χρόνων που πέρασαν τόνισε μεταξύ άλλων: «Όταν αναλάβαμε την Περιφερειακή Αρχή, στόχος μας υπήρξε να προσπαθήσουμε να λύσουμε χρονίζοντα προβλήματα που υπήρχαν και είχαν να κάνουν με τόσο με τις υποδομές αλλά και με τις νοοτροπίες. Θέσαμε άμεσα τους στόχους που εμείς πιστεύαμε ότι θα κάνουν τη διαφορά». Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα υποδομών, πολιτισμού, αντιπλημμυρικά κ.λπ., ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην Π.Ε. Λακωνίας, τους δημάρχους και τους βουλευτές του νομού για την αγαστή συνεργασία, ενώ εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την οικογένειά του για την ανοχή της στο φορτωμένο πρόγραμμά του.

Από την πλευρά του ο κ. Τζινιέρης εξήρε το έργο του κ. Βερούτη, τονίζοντας την άριστη συνεργασία τους αυτά τα χρόνια και υπογράμμισε πως «μαζί είμαστε -όπως ήμασταν μαζί και πριν- για να πάμε μπροστά αυτόν τον τόπο που αγαπάμε». Επιπλέον, μίλησε για τα επόμενα βήματα που αφορούν στα έργα του νομού, ενώ ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Λακωνίας, προκειμένου να υπάρξει «ενημέρωση επί τόπου από τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες».