Αρχική Eπικαιρότητα Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου & της καλλονής στην Ελλάδα που...

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου & της καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Ο… αντίπαλος Ιωακείμ, φαίνεται να όπλισε τους δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης του “Σάσα του Μακεδόνα“. Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

Θύματα: ο Αλεξάντερ Σολόνικ, ένας διαβόητος πληρωμένος εκτελεστής της ρωσικής μαφίας, που βρέθηκε στραγγαλισμένος σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης και η Σβετλάνα Κότοβα, μια εστεμμένη Ρωσίδα καλλονή, την οποία εντόπισαν οι αρχές τεμαχισμένη μέσα σε βαλίτσες, σε αυτοσχέδιο τάφο στο Λαγονήσι. Ο 58χρονος ομογενής από την Γεωργία, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το 2005, εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, μετά από χρόνια αναζητήσεων.

Οι ελληνικές αρχές, έφτασαν στα ίχνη του καταζητούμενου, αξιοποιώντας πληροφορίες της Interpol Κύπρου. Εκεί φαίνεται ότι κρυβόταν τα τελευταία χρόνια, αποφεύγοντας τη σύλληψη.

Ο 58χρονος Ιωακείμ, ήταν μέλος αντίπαλης ρωσικής μαφιόζικης συμμορίας που δραστηριοποιούταν στην Ισπανία και είχε βάλει στο στόχαστρο τον Σολόνικ, καθώς είχαν… κοινούς στόχους. Όταν εντόπισε τον 37χρονο πληρωμένο δολοφόνο στην Ελλάδα, φαίνεται να οργάνωσε άμεσα την εκτέλεση του.

Σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούσε εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, ένταλμα για την ηθική αυτουργία στις δύο ανθρωποκτονίες και για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων. Τα στοιχεία που τον συνέδεαν με την υπόθεση είχαν συγκεντρωθεί από το 1997 και ο ανακριτής έκρινε την βασιμότητα τους, εκδίδοντας το διεθνές ένταλμα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, είχαν ενημερωθεί ότι ο καταζητούμενος άνδρας θα ταξίδευε στην Ελλάδα από την Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας και τον “περίμεναν” στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο ομογενής, ήταν μέλος της ρωσικής συμμορίας Oρεχόφσκαγια, αντίπαλο δέος της μαφίας του Κουργκάν, στην οποία ήταν μέλος το Σολόνικ.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 1997. Αστυνομικοί του Τμήματος Σαρωνίδας, “χτενίζουν” το Λαγονήσι, αναζητώντας κλεμμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που είχε κρύψει στην περιοχή σπείρα διαρρηκτών. Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, θα εντοπίσουν μια μισοθαμένη βαλίτσα, που όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα, έκρυβε ένα μακάβριο εύρημα. Μέσα της, αλλά και σε ένα σακ βουαγιάζ λίγα μέτρα δίπλα, βρισκόταν το τεμαχισμένο σώμα της 22χρονης Σβετλάνα Κότοβα.

Η 22χρονη καλλονή ήταν φίλη του “τσάρου” της ρωσικής μαφίας Αλεξάντερ Σολόνικ, ο οποίος την φιλοξενούσε στη βίλα που διέμενε στο Λαγονήσι. Ο Ρώσος πληρωμένος δολοφόνος είχε βρεθεί στραγγαλισμένος με ένα καλώδιο, σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης. Πριν τον εντοπίσουν οι εκτελεστές του, ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Ιταλία για να εκτελέσει ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου. Ο 37χρονος ήταν ένας από τους πιο διαβόητους πληρωμένους δολοφόνους της ρωσικής μαφίας του Κουργκάν, με τουλάχιστον 50 εκτελέσεις στο ενεργητικό του.

Λόγω της “αποτελεσματικότητας” του και της ικανότητας του να πυροβολεί και με τα δύο χέρια με ιδιαίτερη… ευστοχία, τον αποκαλούσαν “Μέγα Αλέξανδρο”, ενώ επίσης ήταν γνωστός και ως “Σάσα ο Μακεδόνας”. Όσον αφορά τη Ρωσίδα καλλονή, φαίνεται ότι γνώριζε πολλά, ενδεχομένως και τον δολοφόνο του φίλου της κάτι που πλήρωσε με τίμημα την ίδια της τη ζωή.

Ο Σολόνικ είχε μεταφέρει τις… δραστηριότητες του στην Ελλάδα, στα μέσα της δεκαετίας του 90, ενώ είχε αποκτήσει και ελληνική ταυτότητα από το Α.Τ. Μενιδίου. Μάλιστα οι αρχές εξετάζουν αν αυτό είχε γίνει με τη συνδρομή επίορκων αστυνομικών, καθώς η πρώτη υπόθεση που είχε διαχειριστεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με την σύσταση της, αφορούσε κύκλωμα που προμήθευε πλαστές ταυτότητες σε μέλη της Ρωσικής μαφίας στο Μενίδι. Στη συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα φαίνεται να εμπλέκονταν περισσότεροι από 10 ένστολοι.