Αρχική Ν. Κορινθίας Eφυγε από την ζωή η μοναχή Ευβούλη του Οσίου Παταπίου

Eφυγε από την ζωή η μοναχή Ευβούλη του Οσίου Παταπίου

Η Τοπική μας Εκκλησία προέπεμψε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, την Αδελφή της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, μακαριστή Μοναχή Ευβούλη, κατά κόσμον (Λουΐζα) Δημουλά,η οποία γεννήθηκε το έτος 1937 και εγκαταβίωσε επί τριακονταετία και πλέον στην Ι. Μονή της Μετανοίας της. Την Εξόδιον Ακολουθία της τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ομού μετά του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε την ζωή με τρεις λέξεις, ως σταθμούς: ήμαρτον, συγχωρέστε με και φεύγω. Μετά το Προπατορικό αμάρτημα δεν μπορεί να γεννηθεί κανένας άνθρωπος αναμάρτητος, καθώς όλοι φέρουμε την πεπτωκυία φύση. Το Προπατορικό αμάρτημα συνοδεύεται από «ταοψώνιατής αμαρτίας», που φέρουν τον θάνατο. Έστω και μια ώρα ή ένα λεπτόνα ζήσει ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός και αυτό γιατί η ζωή του έχει εκτραπεί από το θέλημα του Θεού, αφού μαζί με τον πρωτόπλαστοπαρεκτράπει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος οδηγούμενο προς τον θάνατο.

Γι᾿ αυτόν τον λόγο ο Θεός μας προετοίμασε για τον ερχομό του Υιού Του στην γη,ώστε να σωθούμε. Ο Χριστός κατέρχεται για να αποκαταστήσει τα πράγματα, ζητά την μετάνοια, δηλαδή την αλλαγή της νοοτροπίας μας και τον από-χωρισμό μας από τα έργα της αμαρτίας. Η μετάνοια προϋποθέτει την αυτογνωσία και η συγχώρηση είναι πρώτα από τον Θεό και έπειτα από τους ανθρώπους που συζήσαμε, καθώς οι συνάνθρωποί μας είναι εικόνες του Θεού.

Το φεύγω σημαίνει ότι επιστρέφω από εκεί που προήλθα. Η μακαριστή αδελφή Ευβούλη θέλησε να ζήσει κάνοντας όλα τα παραπάνω πράξη και επιθυμώντας να επανεύρει τον παλαιό άνθρωπο και να μιμηθεί τα Αγγελικά Τάγματα που ατρέπτως διακονούν και δοξολογούν τον Θεό.

Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε την Ι. Αδελφότητα να προσευχηθεί για την ψυχή της αοιδίμου, ώστε να καταστεί βεβαία ότι την συγχωρήσατε και ακόμα ότι την προπέμπετε στα ουράνια σκηνώματα για να αναπαυθεί!

Ας είναι αιωνία η μνήμη της