Αρχική Eπικαιρότητα Προπύλαια: Συγκέντρωση καλλιτεχνών για στήριξη λόγω πανδημίας

Προπύλαια: Συγκέντρωση καλλιτεχνών για στήριξη λόγω πανδημίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανθρώπων του πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Βασικό τους αίτημα η στήριξη της πολιτείας, καθώς ο καλλιτεχνικός κλάδος έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Το κοινό είναι απολύτως ασφαλές, αφού φορά τις μάσκες του και δεν μιλάει. Εμείς όμως πάνω στη σκηνή είμαστε απροστάτευτοι. Γι αυτό το λόγο ζητάμε από την κυβέρνηση να ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα και να επιδοτήσει τα θέατρα και τους εργαζόμενους” τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Δεν έχει κλείσει κανένα θέατρο με κρατική εντολή ώστε να υπάρχει και κάποιο επίδομα. Κλείνει όμως γιατί δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση ούτε για τον παραγωγό, ούτε για εμάς” είπε από πλευράς της η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε: “Να συζητήσουμε επιτέλους με ποιον τρόπο πρέπει να ανοίξουν όλα με ασφάλεια“.

Προηγούμενο άρθροΠληροφορίες για πάνω από 30.000 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Χωρίς τα 15.500 θετικά self test των μαθητών
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 27.766 νέα κρούσματα και 85 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο