Αρχική Ν. Κορινθίας Ποια είναι η νέα Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα Κώνστα

Ποια είναι η νέα Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα Κώνστα

Η Αθήνα Κόρκα κατάγεται από την Ευαγγελίστρια του Δήμου Βέλου – Βόχας, στην καρδιά της πεδινής Κορινθίας, και είναι το τρίτο παιδί αγροτικής οικογένειας.
Αποφοίτησε αριστούχος από το Πολυτεχνείο Πατρών και εργάσθηκε για πάνω από τρείς δεκαετίες, ως πολιτικός μηχανικός, ελεύθερη επαγγελματίας και εργολήπτρια δημοσίων έργων.
Το 2004 εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Κορινθίας και πρώτη γυναίκα βουλευτής στην πολιτική ιστορία του νομού Κορινθίας. Επανεκλέγεται το 2007.
Ως Βουλευτής εξελέγη γραμματέας της επιτροπής οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής ισότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νεολαίας του Κοινοβουλίου. Εισηγήθηκε σειρά νομοσχεδίων στον τομέα των οικονομικών, του περιβάλλοντος και των υποδομών και υπήρξε γενική εισηγήτρια του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2009.
Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση και έχει συνδράμει σε οργανώσεις για την προστασία του παιδιού, της οικογένειας και του περιβάλλοντος.
Το 2008 ορίζεται από τον πρόεδρο της ΝΔ τομεάρχης περιβάλλοντος, χωροταξίας και δημοσίων έργων.
Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 συστρατεύεται με τον Παναγιώτη Νίκα και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
Ειναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.