Αρχική Eπικαιρότητα ΠΝΟ: Πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού σε πλοία το τελευταίο 10ήμερο

ΠΝΟ: Πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού σε πλοία το τελευταίο 10ήμερο

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά όπου δεμένα παρέμειναν τα πλοία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, καθώς τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Για πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο δεκαήμερο σε πλοία της ακτοπλοΐας έκανε λόγο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία ζητάει την λήψη όλων των απαραίτητων και ενδεικνυόμενων μέτρων και την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και όλων των αρμοδίων.

Στη σχετική ανακοίνωση, ανέφερε ότι «μέσω του Ειδικού Τμήματος Επιθεώρησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου έχει έρθει σε επικοινωνία με τις λιμενικές Αρχές και με την Υπηρεσία Υγειονομικού (ΥΥ) του Λιμενικού ζητώντας την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων και ενδεικνυόμενων μέτρων και την εφαρμογή των επιβαλλόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να προστατευθούν αποτελεσματικά, τόσο τα μέλη του πληρώματος, όσο και οι επιβαίνοντες κάθε πλοίου».

«Η κρισιμότητα της όλης κατάστασης και των περιστάσεων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και ολιγωρίας. Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και όλων των αρμοδίων, για την αποσόβηση δυσμενέστερων επιπτώσεων για την προστασία όλων» σημείωσε η ΠΝΟ.