Αρχική Eπικαιρότητα Ανοιξαν τα σχολεία: Πάνω από 15.500 κρούσματα με το “καλημέρα” από τα...

Ανοιξαν τα σχολεία: Πάνω από 15.500 κρούσματα με το “καλημέρα” από τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σε συνολικά 15.547 ανέρχονται τα κρούσματα που ανιχνεύθηκαν μέσω self test το βράδυ της Κυριακής στην εκπαιδευτική κοινότητα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρουν, πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι. Τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον και οι εμβολιασμένοι- και αυτό γίνεται χάρη στη λειτουργία των σχολείων.

Από τον έλεγχο ανιχνεύθηκαν 15.547 εν δυνάμει κρούσματα, τα οποία, όπως επισημαίνουν, δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. “Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του self test είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς” ανέφεραν.

Προηγούμενο άρθροΣτον χορό των Ρίχτερ η Φλώρινα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3R – Υλικές ζημιές σε πολλά κτίρια
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα