Αρχική Eπικαιρότητα Το «παχύτερο παιδί στον κόσμο»: Σε ηλικία 6 ετών ζύγιζε 100 κιλά...

Το «παχύτερο παιδί στον κόσμο»: Σε ηλικία 6 ετών ζύγιζε 100 κιλά και πέθανε στα 21 του

Παχύτερο παιδί του κόσμου: Πρόκειται για ένα παιδί, το οποίο σε ηλικία μόλις τριών ετών έλαβε τον τίτλο ως το πιο παχύ παιδί του κόσμου. Μετά από τρία χρόνια ζύγιζε περίπου εκατό κιλά. Μάλιστα, έγινε διάσημο, λόγω του βάρους του. Επιπλέον, ο θάνατός του προήλθε από την παχυσαρκία. Αναλυτικότερα:

Παχύτερο παιδί του κόσμου: Λεπτομέρειες για τον Χατόκοφ

Ο μικρός Τσαμπουλάτ Χατόκοφ ζύγιζε λίγο κάτω από 2,9 κιλά γραμμάρια όταν είδε το φως της ημέρας τον Σεπτέμβριο του 1999. Αλλά από τότε τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα. Στα 4 του χρόνια, το βάρος του ήταν όσο ενός 15χρονου, στα 6 είχε φτάσει σχεδόν τα 100 κιλά. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το «παχύτερο παιδί στον κόσμο» είναι νεκρό. Σύμφωνα με αναφορές, πέθανε σε ηλικία μόλις 21 ετών από νεφρική ανεπάρκεια.

Σε νεαρή ηλικία, ο Χατόκοφ, ο οποίος έζησε στο Τέρεκ, που βρίσκεται στη Ρωσία μεταξύ της Μαύρης και της Κασπίας Θάλασσας στα σύνορα με τη Γεωργία, άρχισε να χρησιμοποιεί την απίστευτη σωματική του δύναμη: συμμετείχε σε αγώνες σούμο ή αγωνίστηκε με επιτυχία στο μπρα ντε φερ. Από το 2003, η Παγκόσμια Ακαδημία ρεκόρ τον έχει ονομάσει το «παχύτερο παιδί στον κόσμο». Διάφοροι γιατροί δήλωναν προβληματισμένοι για τη γρήγορη αύξηση του βάρους του, προειδοποιώντας για αυξημένο κίνδυνο διαβήτη, καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.

Μητέρα παχύτερου παιδιού του κόσμου: «Έτρωγε κανονικές ποσότητες»

Η μητέρα του, νοσοκόμα στο επάγγελμα, υπερασπίστηκε τον εαυτό της ενάντια στις κατηγορίες ότι δεν νοιαζόταν για την υγεία του γιου της: «Απλώς μεγαλώνει και αναπτύσσεται σε όλες τις διαστάσεις.Τι θέλετε να κάνω; Έτσι είναι, έτσι τον δημιούργησε ο Θεός», έλεγε η μητέρα από το παχύτερο παιδί.

Επανειλημμένες φορές αρνήθηκε την υποψία ότι του είχε χορηγήσει αναβολικά στεροειδή: «Κοιτάξτε τα ιατρικά του αρχεία. Νομίζετε ότι του έδωσα στεροειδή σε ηλικία δύο μηνών; Νομίζουν ότι είμαι δολοφόνος; Αγαπώ τον γιο μου, δεν θα έκανα τίποτα για να βλάψω την υγεία του», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τη δήλωσή της, οι Ρώσοι γιατροί είχαν αποκλείσει ένα γενετικό ελάττωμα. Άρα, μόνο το φαγητό παρέμεινε ως επαρκής λόγος. Αλλά ακόμη και στο τραπέζι, ο Τσαμπουλάτ δεν φαινόταν να ξεφεύγει από το μέτρο: «Τρώει κανονικές μερίδες, όπως και ο αδελφός του», είπε η μητέρα του.

«Του αρέσει να δείχνει στους ανθρώπους πόσο ισχυρός είναι. Είναι ένα είδος υπερήρωα, ένας γίγαντας που μπορεί να τους φροντίσει και να τους προστατεύσει όλους. Του αρέσει να κουβαλάει εμένα και τον αδερφό του σε όλη την περιοχή», είχε προσθέσει.

Ωστόσο, τα προβλήματα υγείας που τον οδήγησαν στον θάνατο δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει ούτε ο ίδιος ούτε το οικογενειακό του περιβάλλον.