Αρχική Eπικαιρότητα Το χρονικό μιάς καταδίωξης …θρίλερ που διήρκεσε για πάνω από δυο ώρες...

Το χρονικό μιάς καταδίωξης …θρίλερ που διήρκεσε για πάνω από δυο ώρες – Διακινητής μεταναστών έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σπάζοντας μπάρες διοδίων

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, όταν διακινητής μεταναστών έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σπάζοντας τις μπάρες των διοδίων και έχοντας ένα 4χρονο αγοράκι μέσα στο αυτοκίνητο.

Πώς σημειώθηκε το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Πιερίας έκαναν σήμα για έλεγχο σε ένα λευκό αυτοκίνητο, το οποίο θεώρησαν ύποπτο, στα διόδια Αιγινίου.

Μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από τον νεαρό οδηγό ήταν ακόμη τέσσερις άνδρες και ένα μικρό παιδάκι, που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ο οδηγός ήταν ένας Σύρος διακινητής κυκλώματος μεταναστών και οι 4 επιβάτες ήταν Αιγύπτιοι, ο ένας εκ των οποίων ήταν και ο πατέρας του 4χρονου αγοριού.

Καταδίωξη θρίλερ για 200 χιλιόμετρα

Ο οδηγός του αυτοκινήτου όχι μόνο δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά πάτησε γκάζι και ανέπτυξε ταχύτητα. Αμέσως δύο οχήματα της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν την καταδίωξη.

Λίγο αργότερα το καταδιωκόμενο όχημα βγαίνει από την εθνική οδό και πάει προς το Αιγίνιο, ενώ σε κάποιο σημείο με ταχύτητα 70 χλμ ανοίγει την πόρτα και πετάει στο δρόμο τον έναν από τους Αιγύπτιους. Η καταδίωξη κράτησε για πάνω από 200 χλμ, σηκώνοντας στο πόδι τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας.

Το αυτοκίνητο πέρασε μέσα από το Αιγίνιο και στον κόμβο πριν βγει ξανά στην εθνική οδό ο διακινητής «πέταξε» και τους άλλους τρεις επιβάτες, τους οποίους περισυνέλεξαν στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που ακολουθούν. Τότε τους άκουσαν να φωνάζουν «baby, baby» και μαθαίνουν ότι μέσα στο καταδιωκόμενο αυτοκίνητο είναι ένα μικρό παιδάκι και ο οδηγός τον οποίο αποκαλούν «mafia».

Έσπαγε τις μπάρες

Στο ύψος της Κατερίνης ο οδηγός του αυτοκινήτου βγαίνει από την εθνική οδό και μπαίνει μέσα στην πόλη της Κατερίνης, όπου περνάει κόκκινα φανάρια και διασταυρώσεις ενώ στο «παιχνίδι» της καταδίωξης μπαίνει και ένα περιπολικό του Τμήματος Κατερίνης.