Αρχική Eπικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ: «Όπως και με τα σχολεία, έτσι και με τους εργαζόμενους, ο κ....

ΣΥΡΙΖΑ: «Όπως και με τα σχολεία, έτσι και με τους εργαζόμενους, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαδικασία για τις αναρρωτικές άδειες στους εργαζομένους που νοσούν από κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του:

«Η παραδοχή του εκπροσώπου Τύπου του ΕΦΚΑ πως για να αποζημιωθούν αναρρωτικές άδειες οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που νοσούν με covid δεν αρκεί το θετικό rapid ή PCR τεστ (που πληρώνουν «χρυσάφι» από την τσέπη τους), αλλά θα πρέπει να εξεταστούν και από γιατρό, αποτελεί κυνική ομολογία πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξέρει τι της γίνεται, αλλά κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εντείνει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, αφού υιοθετεί αντικίνητρα προκειμένου ασθενείς εργαζόμενοι να πάνε στις δουλειές τους.

Ακολούθως ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ: «Τι ακριβώς εννοούν; Ποιος θα τους εξετάσει; Θα στήνονται χιλιάδες φορείς του ιού στις ουρές για να περάσουν από Επιτροπή του ΕΦΚΑ; Θα πηγαίνουν στις απαξιωμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, που εδώ και δύο χρόνια αρνείται να δώσει βάρος ο κ. Μητσοτάκης, για να ελαφρυνθούν τα νοσοκομεία και να υπάρχει προνοσοκομειακή περίθαλψη; Θα βγαίνουν από την καραντίνα και θα πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς διασπείροντας τον ιό και σε non covid ασθενείς, αφού παραμένουν θετικοί;».

Και καταλήγει: