Αρχική Eπικαιρότητα Κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους επειδή… γάβγιζε ο σκύλος τους

Κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους επειδή… γάβγιζε ο σκύλος τους

Το σπίτι τους κινδυνεύουν να χάσουν δύο αδελφές στη Θεσσαλονίκη που μεγαλώνουν και ένα ανήλικο παιδί γιατί το 2019 φιλοξένησαν στο σπίτι τους ένα σκυλάκι, το οποίο γάβγιζε και ενόχλησε ένα γείτονα.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έγινε αγωγή και δικαστήριο ερήμην τους, με την απόφαση να καλεί τις δύο γυναίκες να καταβάλουν 7.000 ευρώ άμεσα, σε αντίθετη περίπτωση το σπίτι τους θα έβγαινε σε πλειστηριασμό.

Τότε, και με τη βοήθεια του κόσμου, οι δύο γυναίκες κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 5.500 ευρώ, με στόχο να γίνει διακανονισμός και η υπόθεση να λάβει τέλος.

Ο πλειστηριασμός εν τέλει «πάγωσε», ωστόσο στο μεσοδιάστημα μία εκ των αδελφών, η κ. Ελπινίκη αρρώστησε και δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο.

Φέτος, παραμονές Χριστουγέννων, οι δύο αδελφές έλαβαν χαρτί για το υπόλοιπο ποσό, το οποίο έφτασε στα 3.800 ευρώ, και ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο πλειστηριασμός. Αποτέλεσμα αυτού, οι δύο γυναίκες και το ανήλικο παιδί που μεγαλώνουν να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αν μέχρι τις 19/01 δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό.

Σημειώνεται ότι στις 5.500 ευρώ που είχαν μαζευτεί είχε συμβάλει και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ιδιώτες και τοπικοί φορείς. Στην Κοινωνική Πρόνοια στην περιφέρεια, οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι τα ταμεία είναι άδεια, ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η υπόθεση δε θα μείνει έτσι.

Προηγούμενο άρθροΠαγώνη: “Δεν αρκεί η πενθήμερη καραντίνα” – Τι πρέπει να κάνει ένας εργαζόμενος όταν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
Επόμενο άρθροTη Δευτέρα η επιστροφή στα θρανία – Όλα τα μέτρα, οι αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα