Αρχική Eπικαιρότητα ΕΦΚΑ: Πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια σε όσους νόσησαν

ΕΦΚΑ: Πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια σε όσους νόσησαν

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ η αναρρωτική άδεια για κορωνοϊό έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος Τύπου του Φορέα, Όμηρος Τσάπαλος.

«Το rapid ή το pcr δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», υπογράμμισε και εξήγησε πως «ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από 5 ημέρες”.

Ο Όμηρος Τσάπαλος συμπλήρωσε ότι δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Αναφορικά με τον τρόπο πληρωμής τόνισε ότι «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη-ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται».

«Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος», διευκρίνισε τέλος.

Την Πέμπτη, τις δικές του διευκρινίσεις-απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις που αφορούν τον κορωνοϊό και ανάμεσα σε αυτές υπήρχαν και εργασιακά ζητήματα, είχε δώσει και ο ΕΟΔΥ.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Ευρώτα: Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές σε αρδευτικές και άλλες εγκαταστάσεις
Επόμενο άρθροΓιατί τα νεογέννητα κλαίνε χωρίς …δάκρυα και δεν …ιδρώνουν ;