Αρχική Eπικαιρότητα Έρχονται 2.600 προσλήψεις στο Στρατό – Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις

Έρχονται 2.600 προσλήψεις στο Στρατό – Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις

Προσλήψεις 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 ΟΒΑ μέσα στο επόμενο έτος.

Τον σχεδιασμό του υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ενίσχυση του στρατού παρουσίασε αναλυτικά ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος από το βήμα στη Βουλή.

«Το 2021 ήταν η χρονιά που το νέο δυναμικό, δηλαδή Επαγγελματίες Οπλίτες και Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, εντάχθηκε στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Το 2022 η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσω της πρόβλεψης για πρόσληψη επιπλέον 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης.

Επιπρόσθετα, για το 2022 ο αριθμός των εισακτέων στις Στρατιωτικές σχολές, στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), αναμένεται να διατηρηθεί στο αυξημένο επίπεδο των 1.335 σπουδαστών έναντι του αντιστοίχου αριθμού των 819 που εισέρχονταν στις παραγωγικές σχολές μέχρι το 2020», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απώτερος σκοπός, σύμφωνα με τον ίδιο είναι «η επίτευξη του στόχου που είχαμε θέσει για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 15.000 άτομα σε ορίζοντα πενταετίας. Συμβάλλοντας έτσι τόσο στην ηλικιακή ανανέωση όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση του στελεχιακού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Προηγούμενο άρθρο«Πρώτο Ένσημο»: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Επόμενο άρθροO Εορτασμός των Θεοφανείων στη Νέα Κίο