Αρχική Ν. Λακωνίας Λιμεναρχείο Γυθείου για Θεοφάνεια: Με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ οι συμμετέχοντες -Μέχρι...

Λιμεναρχείο Γυθείου για Θεοφάνεια: Με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ οι συμμετέχοντες -Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις

Το Λιμεναρχείο Γυθείου, με ανακοίνωσή του «ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που προτίθενται να συμμετάσχουν στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων, την Πέμπτη 6η Ιανουαρίου του έτους 2022, όπως δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Γυθείου (τηλ: 27330-22262), με την κατάθεση Υπεύθυνης Δήλωσης ότι γνωρίζουν κολύμβηση, είναι καλά στην υγεία τους και σε περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων επιπρόσθετη συγκατάθεση των γονέων αυτών».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο «οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 05-01-2022, με την επίδειξη του αστυνομικού δελτίου ταυτότητος ή διαβατηρίου των ενδιαφερομένων και εφόσον αυτές συνοδεύονται είτε:

α) με πιστοποιητικό εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 σε ισχύ είτε
β) με πιστοποιητικό νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 σε ισχύ είτε
γ) με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19, (ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19, rapid test, πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση της εν λόγω θρησκευτικής τελετής.

Οι ανήλικοι έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self -test) τελευταίου εικοσιτετραώρου.

Ενδιαφερόμενοι κολυμβητές, που δεν θα υποβάλλουν εγκαίρως στη Λιμενική Αρχή Γυθείου, τα ως άνω απαιτούμενα δικαιολογητικά, δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις.

Η θέση από την οποία θα πραγματοποιηθεί η κατάδυση των ενδιαφερομένων εντός θαλάσσης θα καθοριστεί από το Λιμεναρχείο Γυθείου».