Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Ξανά κοντά στα 50.000 κρούσματα σήμερα αποκάλυψε ο Πλεύρης- Κανείς διασωληνωμένος...

Κορονοϊός: Ξανά κοντά στα 50.000 κρούσματα σήμερα αποκάλυψε ο Πλεύρης- Κανείς διασωληνωμένος με Ομικρον

Tα κρούσματα σήμερα αναμένεται να αγγίξουν και σήμερα το χθεσινό “μαύρο” ρεκόρ των 50.000 μολύνσεων.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι οι μολύνσεις από κορονοϊό και σήμερα θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο.

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, η Ελλάδα κατέγραψε 50.126 κρούσματα κορονοϊού, υψηλότατος αριθμός που οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα από άλλες. Tα 19.828 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 5.459 στη Θεσσαλονίκη. Αχαΐα, Ηράκλειο και Λάρισα έδωσαν επίσης πάνω από 1.000 κρούσματα.

Κανείς διασωληνωμένος ασθενής με μετάλλαξη Όμικρον

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη Όμικρον παρόλο που είναι στη χώρα μας από τις 20 Δεκεμβρίου διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων.

“Έχουμε ένα πρωτόκολλο πιο αυστηρό από αυτό που είχαμε στην πιο νοσηρή Δέλτα, ακριβώς γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν είμαστε σε γενικό λοκντάουν, αν ήμασταν, θα μπορούσες να πιθανολογήσεις ότι τα παιδιά θα παραμείνουν σπίτι τους… Αυτή τη στιγμή τα παιδιά ειδικά του γυμνασίου και του λυκείου και κλειστά να ήταν τα σχολεία θα κυκλοφορούσαν όπως κυκλοφορούν και η μεταδοτικότητα θα ήταν μεγαλύτερη” δήλωσε.