Αρχική Eπικαιρότητα Σιάτλ: Οργή για το βίντεο με τον 7χρονο που ψέκασαν αστυνομικοί με...

Σιάτλ: Οργή για το βίντεο με τον 7χρονο που ψέκασαν αστυνομικοί με χημικά

Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο με ένα 7χρονο αγόρι να έχει δεχθεί στο πρόσωπο χημικά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Σιάτλ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, Μάντο Έιβερι, το αγόρι ήταν μαζί του αφού είχαν πάει να προσευχηθούν.

Ξαφνικά, σύμφωνα με τον Έιβερι εμφανίστηκαν αστυνομικοί και έριξαν χημικά με ορισμένα εξ αυτών να πέφτουν κατευθείαν στο πρόσωπο του 7χρονου.

Ο 34χρονος Εβάν Χρέχα ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες κατέγραψε τα ουρλιαχτά του αγοριού.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που απαιτούν να μάθουν γιατί οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο γιατί δεν βοήθησαν στη συνέχεια.

Το μικρό αγόρι από την πλευρά του, το οποίο υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;».

Ο πατέρας του δηλώνει οργισμένος τόσο με τους αστυνομικούς όσο και με τους διασώστες που ήταν παρόντες. «Δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα ή αν θέλατε να σπείρετε τον φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε».