Αρχική Eπικαιρότητα Έρχονται πριν τα Θεοφάνεια: Τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους και εστίαση που...

Έρχονται πριν τα Θεοφάνεια: Τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους και εστίαση που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση

Εστίαση

Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων συζητείται και η απαγόρευση των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Στο τραπέζι και η πρόταση για περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης από τις 24.00 που είναι σήμερα, στις 23.00 ή ακόμα και στις 22.00, αλλά και η μείωση της χωρητικότητας στα καταστήματα εστίασης, δηλαδή λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο.

Εμβολιασμός

Παράλληλα εξετάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με το επικρατέστερο σενάριο είναι τα κριτήρια να είναι ηλικιακά και να κατέβει ο πήχυς από τα 60 έτη που είναι σήμερα, στα 50.

Ακόμη, συζητείται η καθιέρωση 7μηνης ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά και τη δεύτερη δόση, για όλους τους πολίτες. ‘Έτσι, όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μέσα στο διάστημα αυτό, θα θεωρείται ανεμβολίαστος και θα χάνει κάθε προνόμιο του εμβολιασμένου.

Το «plan b» της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί σε περίπτωση νέας εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί σε ισχύ πριν την γιορτή των Θεοφανείων όπου πάλι αναμένεται μεγάλη κινητικότητα των πολιτών.