Αρχική Ν. Αχαΐας Συναγερμός σε γηροκομείο στην Πάτρα: 21 νεκροί σε έναν μήνα – Έχει...

Συναγερμός σε γηροκομείο στην Πάτρα: 21 νεκροί σε έναν μήνα – Έχει ήδη υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση

Συνολικά 21 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου σε ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρα.

Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό αν όλοι πέθαναν από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το ίδιο το γηροκομείο, 51 από τους 77 φιλοξενούμενους είχαν εντοπιστεί θετικοί στον ιό, καθώς και 7 εργαζόμενοι στη μονάδα.

Πρόκειται για ένα στοιχείο που σοκάρει καθώς μέχρι ώρας ήταν γνωστό ότι θύματα του κορωνοϊού ήταν 11 φιλοξενούμενοι.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι στο tempo24.news οι 3 από τους 21 θάνατοι έχουν σημειωθεί μέσα στο ιδιωτικό γηροκομείο.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα καταγγέλλουν συγγενείς ηλικιωμένων σχετικά με την παρότρυνση προς τους φιλοξενούμενους να μην εμβολιαστούν.Όπως λένε, γίνονταν συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να πείσουν τους ηλικιωμένους να μην εμβολιαστούν, καθώς μέλη της διοίκησης δήλωναν φανατικοί ενάντιοι του εμβολίου.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους, μέλος της διοίκησης ανέφερε ότι νοσούσε από κορωνοϊό και πέρασε την καραντίνα του μέσα στο γηροκομείο.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, που δήλωναν ανοικτά ότι είναι αντιεμβολιαστές, και παράλληλα συνέχιζαν να βρίσκονται στον χώρο της μονάδας και μετά την εφαρμογή της αναστολής εργασίας.

Ακόμη μια καταγγελία συγγενή αναφέρει πως δεν εφαρμοζόταν κανένα απολύτως μέτρο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, ούτε υπήρχε έλεγχος για το ποιος μπαίνει μέσα στους χώρους.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στη συγκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων  και έχει ξεκινήσει η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Όπως αναφέρουν συγγενείς ηλικιωμένων τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν και δικαστικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της διοίκησης του ιδρύματος, παρότι έχουν παρέλθει πολλές ημέρες από τότε που ο ιδιοκτήτης της μονάδας είχε δεσμευθεί σχετικά.