Αρχική Eπικαιρότητα Νέο σοκ – Εκτιμήσεις για πάνω από 30.000 κρούσματα σήμερα

Νέο σοκ – Εκτιμήσεις για πάνω από 30.000 κρούσματα σήμερα

Νέο σοκ – Εκτιμήσεις για πάνω από 30.000 κρούσματα σήμερα

Νέα έκρηξη αναμένεται να καταγραφεί σήμερα στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση που πραγματοποιείται από τον ΕΟΔΥ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ΕΡΤ, έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 26.000 μολύνσεις οπότε αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 30.000 κρούσματα σήμερα, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» τη χώρα, ενώ ήδη από το πρωί είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι αριθμοί μάλιστα αυτοί έρχονται μετά τις πρωινές δηλώσεις του καθηγητή Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος μιλώντας στον ANT1 τόνισε ότι δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να φτάσουμε μέχρι και τα 100.000 κρούσματα την ημέρα, υπογραμμίζοντας ότι είναι δεδομένο πως θα αρρωστήσουν και οι εμβολιασμένοι.

Από την πλευρά του και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, έκανε λόγο για αυξητική πορεία των κρουσμάτων η οποία θα οδηγήσει σε 30.000 – 40.000 κρούσματα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα κρούσματα ήταν 28.828 και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν έχουμε ζήσει ακόμα την κορύφωση του κύματος που διανύουμε.