Αρχική Eπικαιρότητα Aνησυχία για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Ρεβεγιόν με νέα μέτρα και...

Aνησυχία για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Ρεβεγιόν με νέα μέτρα και χωρίς μουσική

Φόβο για νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων για τρίτη συνεχή ημέρα εκφράζουν αρμόδιες πηγές λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ από το 06:00 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τα νέα μέτρα αναμένονται στις 3 το μεσημέρι, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής που κρίθηκε αναγκαία ύστερα από τη χτεσινή «έκρηξη» με πάνω από 20.000 κρούσματα.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη και του προέδρου της Επιτροπής των Ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα ολοκληρώθηκε και αναμένεται στις 13:00 να συνεδριάσει και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Πριν την ανακοίνωση θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις έξι αύριο το πρωί, αντί για τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Τα επικρατέστερα σενάρια για τα νέα μέτρα – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Η πρωινή σύσκεψη αφορούσε κυρίως τη λειτουργία της εστίασης και των καταστημάτων την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πολιτικού συντάκτη του CNN Greece, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το επικρατέστερο σενάριο είναι τα καταστήματα της εστίασης να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις ημέρες μέχρι τις 12 το βράδυ, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν όλες τις ημέρες χωρίς μουσική.

Αν ισχύσει το μέτρο αυτό επακόλουθο είναι τα κέντρα διασκέδασης να μην λειτουργήσουν και αναμένεται να ανακοινωθεί σε αυτή την περίπτωση πακέτο στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Στον σημερινό κύκλο των συζητήσεων προσδιορίζεται και ο αριθμός των ατόμων που θα παρευρίσκονται στο εορταστικό τραπέζι αλλά και το εύρος των προφυλακτικών μέτρων που θα συσταθεί να λάβουν.

Τα σχολεία

Σε δεύτερο χρόνο πάντως τα σχολεία αποτελούν ένα από τα βασικά ζητήματα προβληματισμού. Διακηρυγμένη βούληση αποτελεί η επαναλειτουργία τους μετά τις 10 Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται και η οριστικοποίηση των εισηγήσεων των ειδικών σε ότι αφορά στην πιθανή τροποποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό τα οποία διεξάγεται η δια ζώσης διδασκαλία.

Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις επιστημόνων για χρονική μετάθεση στην επανέναρξη των μαθημάτων, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να γίνει με rapid και όχι με self test.