Αρχική Ν. Αρκαδίας Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ξεκινούν οσονούπω οι εργασίες για εγκατάσταση του ανελκυστήρα αμεα στον...

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ξεκινούν οσονούπω οι εργασίες για εγκατάσταση του ανελκυστήρα αμεα στον Mητροπολιτικό Nαό Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, η ανάθεση του έργου που αφορά στην προσθήκη ανελκυστήρα για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη.

Το έργο υλοποιείται μέσω προγραμµατικής σύμβασης µεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, ενώ η συνολική δαπάνη -ύψους 50.510,68 ευρώ- θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της εν λόγω μητρόπολης, στο πλαίσιο σχετικής δωρεάς της εταιρίας DEMO ΑΒΕΕ, Βιομηχανία Φαρμάκων.

Ο ανελκυστήρας θα τοποθετηθεί στην βόρεια πλευρά του ναού, προς την βορειοανατολική του γωνία, ώστε να είναι λιγότερο ορατός από την πρόσοψη του ναού (δυτική όψη). Ο σκελετός του θα είναι μεταλλικός και το κουβούκλιο θα αποτελείται από κρύσταλλα ασφαλείας ώστε να µην επηρεάζονται τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του ναού. Η είσοδος στον ανελκυστήρα θα γίνεται στη στάθµη του πεζοδροµίου.

Οι εργασίες εγκατάστασης του ανελκυστήρα θα διαρκέσουν 3 μήνες, όπως προβλέπεται στο σχετικό συμφωνητικό.

Προηγούμενο άρθροΣειρά επισκέψεων θα πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας: την Πέμπτη στα εγκαίνια της νέας εισόδου της Σπάρτης
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θ. Βερούτη στο Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης