Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε αδιάκοπα τις διαδικασίες καθαρισμού φρεατίων»

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε αδιάκοπα τις διαδικασίες καθαρισμού φρεατίων»

Η Δ.Ε.Y.Α. Τρίπολης ενόψει της χειμερινής περιόδου εντείνει τις εργασίες καθαρισμού όλων των φρεατίων σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης.


Συγκεκριμένα, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός όλων των φρεατίων και των αγωγών ομβρίων της Δημοτικής Ενότητας Σκυρίτιδας περιλαμβανομένων των χωριών Βχαχοκερασιάς, Κερασιάς, Αλεποχωρίου, Βουρβούρων, Κολλινών. Παράλληλα κρίθηκε απαραίτητο να γίνει άμεσα και αντικατάσταση στις φθαρμένες σχάρες και να τοποθετηθούν μεγαλύτερες, όπου χρειαστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως καθ΄ όλη την διάρκεια του καθαρισμού ήταν παρόντες όλοι οι πρόεδροι των χωριών, οι οποίοι γνωρίζοντας καλά την περιοχή βοηθούσαν τα συνεργεία στην υπόδειξη των φρεατίων που χρήζουν επείγουσας αποκατάστασης και συντήρησης.
Οι πρόεδροι μετέφεραν τις ευχαριστίες στο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη για την άμεση επέμβαση και κινητοποίηση, ενόψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπονται, και τόνισαν πως η καθημερινότητά τους βελτιώνεται σταθερά και ποιοτικά με όλες αυτές τις επεμβάσεις.
Τέλος, σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΤ κ. Χατζόπουλος Στέφανος τόνισε πως: “ η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαρισμού σχαρών και φρεατίων υδροσυλλογής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων, με στόχο τη διατήρηση των φρεατίων και των σχαρών στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε το δίκτυο να μπορεί να ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό, όταν αυτό απαιτηθεί. Παράλληλα, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες περιοχές με στόχο τον γενικό καθαρισμό του δικτύου και την αποφυγή οχλήσεων από εμφράξεις».