Αρχική Eπικαιρότητα Νέα μέτρα: «Κλείνουν» εστίαση και διασκέδαση τα μεσάνυχτα – Τηλεργασία στο 50%

Νέα μέτρα: «Κλείνουν» εστίαση και διασκέδαση τα μεσάνυχτα – Τηλεργασία στο 50%

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε από το υπουργείο Υγείας νέα δέσμη στοχευμένων μέτρων προς ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία τίθενται σε ισχύ από την 3η Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, βάσει των ανακοινώσεων του κ. Πλεύρη τίθενται σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και έως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης εφόσον το κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα, χειρουργική ή υφασμάτινη (η σύσταση είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας) τόσο στις υπεραγορές σουπερμάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

Στο χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 12.00 το βράδυ και δεν επιτρέπειται η διασκέδαση για ορθίους. Στα πραπέζια μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα και θα ισχύσουν μετρικές αποστάσεις. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, θα διακοπεί και η μουσική, η οποία στην παρούσα φάση επιτρέπεται.

Όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα τα γήπεδα, όπου όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, έχει παρατηρηθεί μη τήρηση μέτρων, επιβάλλονται περιορισμοί στην παρακολούθηση από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο 1.000 άτομα. Εάν τα μέτρα δεν τηρηθούν, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με τεστ PCR 48 ωρών. Περιορισμός στο επισκεπτήριο και στα νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και στην είσοδο ιατρικών επισκεπτών.

Όσον αφορά την τηλεργασία, θα εφαρμοστεί τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, όσο και ιδιωτικές εταιρείες έως ποσοστού 50%, ενώ θα υπάρξει και κυλιόμενο ωράριο, που θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε υπηρεσία.