Αρχική Ν. Κορινθίας Τα Χριστούγεννα των “εξετάσεων” για το Δήμο Κορινθίων – Ο κορονοιός, οι...

Τα Χριστούγεννα των “εξετάσεων” για το Δήμο Κορινθίων – Ο κορονοιός, οι ακυρώσεις και οι “εκτός τόπου και χρόνου” …..

Μία πόλη ή ένας Δήμος καλύτερα δίνει κάθε χρόνο εξετάσεις για τον στολισμό της, τις εκδηλώσεις, τις παροχές, την κοινωνική πολιτική και τον σεβασμό προς τους πολίτες τις ‘Αγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Στο Δήμο Κορινθίων η αρχική εικόνα έμοιαζε ίδια και απαράλλακτη με άλλες χρονιές αφού ο φωτισμός ήταν ελλιπής, το δέντρο (που ποτέ δεν μας άρεσε) μετακόμισε από το λιμάνι στην κεντρική πλατεία, γειτονιές ολόκληρες έμειναν αστόλιστες και τα χωριά άνοιξαν τα μπαούλα τους να βρουν τι είχε απομείνει από προηγούμενες γιορτές. Σιγά σιγά έγιναν κάποιες ενέργειες και οργανώθηκαν κάπως αφού έκαναν την εμφάνισή τους ξύλινα σπιτάκια για να φιλοξενήσουν δώρα που θα δίνονται στην διάρκεια των γιορτών σε μικρούς και μεγάλους. Μπαλόνια στους δρόμους δώρο για τα παιδάκια του Δήμου, ο Αγιος Βασίλης πιστός στο ραντεβού του και ένα πλήθος εκδηλώσεων φυτευτές ή όχι, ενδιαφέρουσες ή όχι από τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμου, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, κύριο Θέμη Κουτσογκίλα που δείχνει να μην έχει και πλήρη αντίληψη για το τι πραγματικά θέλει ο κόσμος για τις γιορτές. Ωστόσο ακόμη περιμένουμε να μας ανακοινώσει ποιες από αυτές θα ακυρωθούν λόγω των πρόσφατων εξαγγελιών για τον Covid. Eπίσης περιμένουμε και σοβαρές απαντήσεις για την “επιστράτευση” δημοσιογράφου της ΕΡΤ, εκτός αν η πόλη μας δεν διαθέτει αυτό το επάγγελμα.

Από την άλλη η ενέργεια του νέου Προέδρου του κέντρου κοινωνική πολιτικής, Βασίλη Ταγαρά να γεμίσει την πλατεία με τα μικρά παιδιά των παιδικών σταθμών σε μία ομολογουμένως όμορφη γιορτή, αφήνει θετικές εντυπώσεις.

Οι ενέργειες της Μαρίνας Ραντίτσα, Αντιδημάρχου Θεμάτων Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Προγραμμάτων με συγκέντρωση τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο και με την διάθεσή τους σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αφήνει θετικό πρόσημο.

Ο πάντα εκτός τόπου και χρόνου Αντιδήμαρχος Τουρισμού Τιμολέων Πιέτρης περιορίζεται σε πολυδάπανες αναθέσεις ημέτερων για να πετυχαίνει την δική του προσωπική και μόνο προβολή σε 2λεπτα μεγάλων αθηναικών καναλιών που σκοπό έχουν την προσέλκυση τουριστών σε ένα Δήμο που δεν έχει τις υποδομές φιλοξενίας τουριστών. Η αλαζονεία του, οι λάθος συμβουλές ανθρώπων που έχει δίπλα του, το ¨καπετανάτο” στις αποφάσεις , τον οδηγούν σε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα δημοτικότητας από τις προσδοκίες του. Μία πολύ καλά οργανωμένη παρέα, γνωστή (ευτυχώς) στην κορινθιακή κοινωνία, περισσότερο για τις δολοπλοκίες της παρά για την δουλειά της, τον σέρνουν σε ένα πολιτικό γκρεμό χωρίς επιστροφή.

Οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι περιορίζονται σε φωτογραφίσεις, ανούσιες δηλώσεις και έναν αγώνα αυτοπροβολής που όμοιό του ευχόμαστε να μην ματαδούμε.

Προφανώς και όλη αυτή την κατάσταση την βλέπει, την αντιλαμβάνεται, την εισπράττει ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Νανόπουλος που πορεύεται με αυτούς που ψήφισε ο κόσμος, που είναι δέσμιος της απλής αναλογικής και που ελπίζει το μαρτύριό του να τελειώσει στις επόμενες εκλογές. Εκλογές που αν τις κερδίσει, θα έχει και την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά πάνω απ’ όλα την δυνατότητα να “αλλάζει” και όποιον δεν είναι ικανός για την θέση στην οποία βρίσκεται.

Σ.Μπαλή