Αρχική Eπικαιρότητα Mάσκα μέσα και έξω από αύριο – Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις

Mάσκα μέσα και έξω από αύριο – Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις

Τα νέα μέτρα στη σκιά της παραλλαγής Όμικρον ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας – Μάσκα παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από αύριο

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από αύριο Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στη σκιά της παραλλαγής Όμικρον και εν όψει των εορτών.

Ειδικότερα για τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας τύπου KN95. Παράλληλα, ακυρώνονται όλες οι δημόσιες ψυγαγωγικές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών που είχαν προγραμματίσει οι δήμοι.

Το μέτρο για τις μάσκες αφορά και τους ανοιχτούς χώρους εστίασης όπως και τα γυμναστήρια. Επιπρόσθετα, παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.

Τα μέτρα θα ισχύουν από αύριο στις 6.00 το πρωί έως το 6.00 πρωί στις 3 Ιανουαρίου. Η επιτροπή θα συνέλθει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου για τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου θα είναι περιοριστικά αλλά όχι Lockdown. Θα αφορούν τη διασκέδαση, και κυρίως το ωράριο, τις εκδηλώσεις, κυρίως τα γήπεδα, την τηλεργασία και πιο σφιχτά μέτρα γενικά.

Μετά τις 3 Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης είπε πως το νέο πακέτο μέτρων θα αφορά στην διασκέδαση, τις εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και γενικότερα μέτρα που θα τηρούνται με αυστηρότερο τρόπο και αφορούν δραστηριότητες δεν είναι αναγκαίες.
Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κατά την οποία συζητήθηκαν οι εισηγήσεις των επιστημόνων.