Αρχική Χωρίς κατηγορία Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη της Μονεμβασίας και υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη της Μονεμβασίας και υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Με έναν υπέροχο και λαμπερό στολισμό, η πόλη της Μονεμβασίας γέμισε φως, έτοιμη να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Επίκεντρο του στολισμού, όπως κάθε χρόνο, η πλατεία της πόλης και η πύλη του Κάστρου, ενώ φέτος τα γιορτινά του φόρεσε το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο καθώς και οι πλατείες του Κάστρου.

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου πλήθος από υπέροχα φωτισμένα μεταλλικά δέντρα, με ταυτόχρονη διακόσμηση των στύλων φωτισμού, δίνουν πραγματικά μια άλλη διάσταση στο γιορτινό στολισμό της πόλης.

Τέλος στην πύλη του Κάστρου δεσπόζει ένα ψηλό έλατο, στολισμένο με δεκάδες λαμπιόνια, ενώ οι πλατείες της παλιάς πόλης φωτίστηκαν με έναν ιδιαίτερο και προσεγμένο τρόπο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το χρώμα των γιορτών σε μια καστροπολιτεία, ήρεμη και σιωπηλή αυτή την περίοδο.

Το monemvasianews.gr συγχαίρει το Δήμο Μονεμβασίας αλλά και όλους εκείνους που κοπίασαν για να φέρουν εις πέρας αυτή την τόσο όμορφη προσπάθεια, η οποία όχι μόνο ομορφαίνει και αναβαθμίζει τον τόπο, αλλά δίνει και μια νότα αισιοδοξίας αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο.

Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να είναι διαφορετικά, όμως κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα. Η κατασκευή της ξύλινης φάτνης θα φέρει κατασκευές απλές γεμάτες αγάπη που μας δίνουν το πιο ξεκάθαρό μήνυμα αυτών των ημερών, το μεγαλείο της γέννησης του Θεανθρώπου και την υπεροχή της απλότητάς του, ακολουθώντας την πρόσκληση – πρόταση του εκκλησιαστικού ποιητή: «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπόν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, μετά τῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν Βασιλέων. Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν, ἀκαταπαύστως ἐκεῖ. Ποιμένες ἀγραυλοῦσιν, ᾠδήν ἐπάξιον΄ Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου, και Θεοτόκου, ἐν Βηθλεέμ τῆς Ἰουδαίας».

Προηγούμενο άρθροΜεσσηνία: Βρέφος κατέληξε κατά τη γέννα του σε τροχόσπιτο στην παραλία Μπούκας
Επόμενο άρθροΤο κόστος για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι αυξημένο από 9,3 % έως 18,5 %