Αρχική Περ. Πελοποννήσου Καθυστερήσεις στην προμήθεια ασθενοφόρων επισημαίνει η ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου προς την 6η Υγειονομική...

Καθυστερήσεις στην προμήθεια ασθενοφόρων επισημαίνει η ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια

Καθυστερήσεις στην υλοποίηση της πράξης που έχει να κάνει με την προμήθεια εξοπλισμού για τα Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου και με την προμήθεια ασθενοφόρων και βιοιατρικού εξοπλισμού, διαπιστώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Πελοποννήσου, σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας

Το έργο αφορά ποσό της τάξης 1,6 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ασθενοφόρων, ενώ έχει οριστεί και ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ για την προμήθεια βιοϊατρικού υλικού.

Κατά την Περιφέρεια, η σύμβαση υπογράφηκε στις 29 Ιουλίου 2020 και έχει οριστική προθεσμία για την παράδοση του υλικού, στις 24 Ιουλίου 2022.

“Συμπληρώνονται 20 μήνες από την ένταξη της πράξης χωρίς να υπάρχει απορρόφηση πόρων και επίτευξη στόχων της πράξης και κατ’ επέκταση του προγράμματος ΕΠ Πελοπόννησος για το 2021”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο έγγραφο της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την 6η ΥΠΕ, με την παρατήρηση ότι “προκύπτει σαφώς πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προμηθειών, τόσο στο φυσικό, όσο και στο οικονομικό του αντικείμενο”.

Η ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου καταλήγοντας, επισημαίνει, “την ανάγκη επίσπευσης των απαραίτητων ενεργειών από όλους τους φορείς που εμπλέκονται, για την έγκαιρη υλοποίηση της πράξης, την ολοκλήρωση του οικονομικού αντικειμένου της και την επίτευξη των δεικτών παρακολούθησης”.

Παρατηρεί επίσης ότι “οι δικαιούχοι της πράξης φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ολοκλήρωσή της και ως εκ τούτου αναλαμβάνουν και την ευθύνη σε περίπτωση αστοχιών και καθυστερήσεων”.