Αρχική Eπικαιρότητα Σε επίσημη κυκλοφορία παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας την περιφερειακή Γερακίου...

Σε επίσημη κυκλοφορία παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας την περιφερειακή Γερακίου και την γέφυρα Πόρου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε στο Γεράκι το μεσημέρι σήμερα, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για τη συνέχιση της λειτουργίας, έως το 2023, της πειραματικής δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης που εγκαινιάστηκε φέτος το καλοκαίρι με την στήριξη της Περιφέρειας.

Σημαντικό χαρακτήρισε το έργο που επιτελείται στην εν λόγω δομή ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια συνδράμει και στηρίζει προσπάθειες που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τον χαρακτήρα διάφορων περιοχών της.

“Για την πολιτιστική προσφορά του Γερακίου βρισκόμαστε εδώ, για τέταρτη φορά” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, εξαίροντας τις προσπάθειες που γίνονται από τους ντόπιους, φορείς και ιδιώτες, για την ανάδειξη της ξεχωριστής ιστορίας και παράδοσης της περιοχής αυτής της Λακωνίας.

“Η Περιφέρεια δεν είναι μόνο δρόμοι και κτήρια. Τα χρήματα που δίνουμε είναι των φορολογουμένων και πρέπει να αποδίδονται πίσω επ’ ωφελεία τους και σε δράσεις αναπτυξιακές. Εμείς κρινόμαστε από την διαχείριση αυτών των χρημάτων και τις προτεραιότητες που δίνουμε στα έργα. Δίνουμε σημασία στον πολιτισμό, στην παράδοση και επιδιώκουμε την ανάπτυξη και μέσω του πολιτισμού, με την αξιοποίηση των παραδόσεων. Αυτό πράξαμε στο Λεωνίδιο, αυτό πράττουμε και εδώ τώρα, σε συνεργασία με τον δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο και τον δήμο” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Στον περιφερειάρχη αναφέρθηκε, σε σύντομη παρέμβασή του, ο πρώην αιρετός νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι “ο Π. Νίκας είναι ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, που έχει όνειρο για την Περιφέρεια και -το πλέον σημαντικό-, υλοποιεί αυτό που σκέπτεται”.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η εκδήλωση απονομής τίτλων στους 15 εκπαιδευόμενους της Δομής Εκμάθησης Υφαντικής Τέχνης που ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο διδασκαλίας, υπό τις Χρυσούλα Σταματοπούλου και Χρυσαφία Σίνη.

Οι σπουδαστές του πρώτου κύκλου, στην έκθεση υφαντών των οποίων ακολούθησε περιήγηση των παρευρεθέντων στη σημερινή εκδήλωση, είναι οι Αγγελική Αργειτάκου, Κωνσταντίνα Πραγαλού, Αλεξία Βαρώτσου, Ασπασία Αϊβαλιώτη, Αδαμαντία Καρακίτσου, Ιωάννα Κόντου, Αγγελική Μήτρη, Χριστίνα – Ελισάβετ Κουλάκου, Κωνσταντίνα Οικονομάκη, Γαρυφαλιά Χιώτη – Τσαούση, Μαρία Λάτση, Νίκος Μπαριάμης, Σμαραγδή Καθόλου, Γιαννούλα Κατσουγκράκη και Μαρία Στελλάκου.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και οι θεματικοί ομόλογοί του Νίκωνας Τζινιέρης, Αθηνά Κόρκα και Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο πρώην αιρετός νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας, αυτοδιοικητικοί και κόσμος από την περιοχή.