Αρχική Eπικαιρότητα Βαρυχειμωνιά θα πλήξει τη χώρα

Βαρυχειμωνιά θα πλήξει τη χώρα

Snowfall in the mountainous suburb of Chortiatis in Thessaloniki, Greece on February 5, 2020. / Χιονόπτωση στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, Ελλάδα, 3 Ιανουαρίου 2019.

Ραγδαία επιδείνωση, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία, η οποία ονομάστηκε «Κάρμελ», θα κορυφωθεί το Σάββατο και θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα επηρεάσουν τη χώρα μας και η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει σε ένα 24ωρο περίπου 7-8°C αύριο Σάββατο. Παράλληλα, χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά και στα νότια νησιωτικά τμήματα, καθώς και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, από 600 έως 900 μέτρα. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα χιονίσει και στην Αθήνα, τουλάχιστον στα Βόρεια Προάστια. Σταδιακή εξασθένηση των χιονοπτώσεων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Προηγούμενο άρθροΠνευμονικό οίδημα υπέστη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος
Επόμενο άρθροSelf test ανακαλεί ο ΕΟΦ