Αρχική Ν. Κορινθίας Συνάντηση του Βουλευτή Κορινθίας, κ. Κώστα Κόλλια, με τον Υπουργό του ΥΠΕΝ...

Συνάντηση του Βουλευτή Κορινθίας, κ. Κώστα Κόλλια, με τον Υπουργό του ΥΠΕΝ κ. Κώστα Σκρέκα για τις πρόσφατες ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος

Συνάντηση πραγματοποίησε στη Βουλή, την Τρίτη 14/12/2021, ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Κόλλιας, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, σχετικά με τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ο κ. Κόλλιας έθεσε προς τον Υπουργό το σοβαρό αυτό θέμα, που απασχολεί πλέον όλους τους καταναλωτές, χιλιάδες νοικοκυριά, επαγγελματίες καθώς και αγρότες. Όπως σημείωσε, η διεθνής ενεργειακή κρίση και η αύξηση του κόστους παραγωγής έχουν ως άμεση συνέπεια και την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας. Η εξέλιξη αυτή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στους καταναλωτές, οι οποίοι, βλέποντας τους πρώτους λογαριασμούς να φτάνουν στα χέρια τους, προβληματίζονται ως προς την αποπληρωμή τους.

Μάλιστα, ο κ. Κόλλιας έκανε ιδιαίτερη μνεία στους αγρότες συμπολίτες του, οι οποίοι, μετά τις διαδοχικές ζημιές που υπέστησαν τη φετινή χρονιά από την ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες, τους παγετούς Μαρτίου και Απριλίου, καθώς και από το παρατεταμένο κύμα καύσωνα, δοκιμάζονται εκ νέου από το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό, ζήτησε από τον Υπουργό να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και να ληφθούν μέτρα που θα μειώσουν όσο το δυνατόν την οικονομική αυτή επιβάρυνση.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε προς τον κ. Κόλλια ότι είναι ενήμερος για το εν λόγω ζήτημα, καθόσον πρόκειται για ένα φαινόμενο που επηρεάζει δυσμενώς όλους τους κλάδους ανεξαιρέτως σε διεθνή κλίμακα. Τον διαβεβαίωσε πως ήδη έχει απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να εξεταστεί από πλευράς της Κυβέρνησης η δυνατότητα εξομάλυνσης της τρέχουσας κατάστασης. Επιπλέον, προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίσει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, ενώ θα υπάρξει θετική πρόνοια και για τους αγρότες.

Ειδικά δε ως προς τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχεδιάζει, εντός του πρώτου τριμήνου του 2022, νέα στοχευμένα μέτρα, με στόχο να μην μείνουν απροστάτευτοι οι αγρότες, απέναντι στην παγκόσμια κρίση που έχει εκτινάξει τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Τέλος, δεσμεύτηκε να ενημερώσει άμεσα τον κ. Κόλλια για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.