Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τον ΟΑΕΔ – Σε κρίσιμη κατάσταση η...

Καλαμάτα: Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τον ΟΑΕΔ – Σε κρίσιμη κατάσταση η 21χρονη

Μια εβδομάδα μετά το σοβαρό τραυματισμό της 21χρονης σπουδάστριας του ΟΑΕΔ, στο δρόμο έξω απ’ τις σχολές συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από μαθητές και καθηγητές των σχολών.

Σήμερα στις 4μ.μ. πρόκειται να κλείσουν ξανά το δρόμο ζητώντας άμεσα λύσεις, καθώς 4 χρόνια ακριβώς μετά το θάνατο -στο ίδιο σημείο- της 23χρονης Βασιλικής δεν έγινε το παραμικρό, με αποτέλεσμα και το νέο σοβαρό τραυματισμό της 21χρονης Μαριάννας την προηγούμενη Τετάρτη. Την ίδια στιγμή η 21χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας.

Όπως έκανε γνωστό πάντως χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η Περιφέρεια θα υλοποιήσει την μελέτη του Δήμου Καλαμάτας για την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών στην διάβαση – “καρμανιόλα” του ΟΑΕΔ, στον δρόμο Καλαμάτα – Ασπρόχωμα.

Ειδικότερα ότι την ερχόμενη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας θα συζητήσει την ένταξη του εν λόγω έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εφ’ όσον αυτή εγκριθεί, μέσα σε 5 ημέρες -και πάντως πριν τα Χριστούγεννα- θα γίνει και η ανάθεση.

Η μελέτη προβλέπει εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών, πεζοδρόμια εκατέρωθεν και νησίδα στο οδόστρωμα.