Αρχική Ν. Αργολίδος Τα πορτοκάλια παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης και στη νέα ΚΑΠ 2021...

Τα πορτοκάλια παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης και στη νέα ΚΑΠ 2021 – 2027

Να παραμείνουν τα πορτοκάλια σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης και στη νέα ΚΑΠ 2021 – 2027 αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οπως είναι γνωστό, στο σχετικό αίτημα που διατύπωσαν εκπρόσωποι των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους.

Μετά από σύσκεψη που είχε πρόσφατα με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έκανε γραπτή τεκμηριωμένη παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό ως προς την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσουυ, συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, καθώς και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

Ας σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών στη χώρα μας, ενώ στην περιοχή της λειτουργεί το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων.