Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Βέλου-Βόχας: Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ σε 967 οικογένειες!

Δήμος Βέλου-Βόχας: Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ σε 967 οικογένειες!

Πάνω από 1800 άτομα ωφελούμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα διανομής τροφίμων στην Κορινθία – Επικεφαλής της προσπάθειας η πρόεδρος της «Ανέλιξης» Μαρία Καλλίρη

Την Παρασκευή 10 και την Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στο δήμο Βέλου-Βόχας, μια από τις μεγαλύτερες διανομές στην Κορινθία. Η διανομή αφορά σε σχεδόν 1000 οικογένειες, 967 για την ακρίβεια και αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών 1800 ατόμων.

Την ενορχήστρωση όλης αυτής της προσπάθειας την έχει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» του δήμου Βέλου-Βόχας κα Μαρία Καλλίρη, η οποία ως εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, προΐσταται των ενεργειών. Η ευαισθησία με την οποία χειρίζεται το θέμα η πρόεδρος της «Ανέλιξης»,  η επιμονή της στην υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και η προσπάθειά της για την ανακούφιση των χειμαζόμενων δημοτών, έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος Βέλου-Βόχας να παρουσιάζει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς ωφελούμενων.

Η διανομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/12 και τη Δευτέρα 13/12 στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου και την Τρίτη 14/12 στο ΝΠΔΔ «Ανέλιξη», αφορά σε όσους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Φωτογραφία από παλαιότερη διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στο δημοτικό στάδιο Βέλου

Τα προϊόντα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ Fead), που θα διανεμηθούν είναι: Κρέας Βόειο, Κρέας Χοιρινό , Κοτόπουλο Νωπό, Ελαιόλαδο, Φασόλια, Ζάχαρη, Τυρί Φέτα, Ζυμαρικά, Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας, Γάλα Εβαπορέ, Σκόνη Πλυντηρίου ρούχων, οδοντόκρεμες, Οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα, Γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας, κρέμα δημητριακών, Βρεφικές πάνες.

Οι ώρες διανομής θα είναι 9:00 έως 15:00 και επισημαίνεται ότι θα ισχύσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19 που προβλέπονται για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.λπ.).