Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Βέλου Βόχας : Επετειακή εκδήλωση από την Ανέλιξη για την συμβολή...

Δήμος Βέλου Βόχας : Επετειακή εκδήλωση από την Ανέλιξη για την συμβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση

Ν.Π.Δ.Δ. “ΑΝΕΛΙΞΗ” ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επετειακή Εκδήλωση: Άγνωστα γεγονότα στην Κορινθία και η συμβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση
Παρουσίαση Βιβλίου και Ομιλίες με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης
Το ΝΠΔΔ “Aνέλιξη” του Δήµου Βέλου-Βόχας, µε αφορµή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει την Κυριακή 12 Δεκεµβρίου 2021, ώρα 17:00, επετειακή εκδήλωση με ομιλίες και παρουσίαση βιβλίου, στο cafe-bistro Espresso & More στο Βραχάτι.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Η κοινωνική επιστήμων ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΤΟΥΦΑ, µε θέµα: “Η συµβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση” και ο συνταξ. εκπαιδευτικός -συγγραφέας Κωνσταντίνος Γ. Κελλάρης µε θέµα: «Άγνωστα γεγονότα στην Κορινθία κατά την Επανάσταση».
Επίσης, θα πραγµατοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γ. Κελλάρη: “Το Κληµέντι και η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας στην Επανάσταση του 1821”, το οποίο παρουσιάζει μια σειρά άγνωστων εγγράφων που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στα αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στη Βουλή και αφορούν στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ πολλά από αυτά αναφέρονται σε περιοχές, ανθρώπους και γεγονότα της Βόχας.
Για το βιβλίο θα µιλήσει ο Νίκος Πουλόπουλος, Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας
και Ελληνικού Πολιτισµού Πανεπιστηµίου St. Louis Missouri ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Γιάννης Σώκος, συγγραφέας-δηµοσιογράφος-επικοινωνιολόγος
Προηγούμενο άρθρο120.000 εμβολιασμοί σε 24 ώρες – Σε ποια κέντρα θα γίνονται τα εμβόλια σε παιδιά 5-11 ετών
Επόμενο άρθροΟι νοσηλείες από Covid-19 στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου