Αρχική Ν. Αρκαδίας Αρκαδία: Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τις επικείμενες χιονοπτώσεις...

Αρκαδία: Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τις επικείμενες χιονοπτώσεις και τον παγετό (VIDEO)

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας, με θέμα το «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεών και παγετού κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο 2021-2022» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι υπηρεσιών, φορέων και σωμάτων ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα, για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να σημειωθούν φέτος το χειμώνα.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ανέφερε μεταξύ αλλων, ότι ήδη στις παραθαλάσσιες περιοχές έχουν σημειωθεί έντονα καιρικά φαινόμενα και μικρές ζημιές και ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος με έντονα καιρικά φαινόμενα.
Τελος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σημείωσε ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα και έχουν εκτελεστεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην πυρόπληκτη Γορτυνία, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται μηχανήματα και προσωπικό.