Αρχική Eπικαιρότητα Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στον Δήμο Κορινθίων και...

Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στον Δήμο Κορινθίων και στη δομή φιλοξενίας

Σήμερα Τετάρτη 1/12/2021 επισκέφθηκε τον Δήμο Κορινθίων ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός  Έρευνας & Τεχνολογίας & βουλευτής Κορινθίας κος Χρίστος Δήμας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος υποδέχθηκε τον Υπουργό και επισκέφθηκαν μαζί την Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας και το ΠΡΟΚΕΚΑ στο Στρατόπεδο «Καλογερογιάννη».

Στη συνέχεια στο Δημαρχείο Κορίνθου δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε τον Υπουργό για το αμέριστο ενδιαφέρον που δείχνει και στην συνέχεια επανέλαβε για μία ακόμη φορά το πάγιο αίτημα του Δήμου Κορινθίων για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Ανοικτής Δομής και του ΠΡΟΚΕΚΑ από τον χώρο του Στρατοπέδου «Καλογερογιάννη», αφού όπως είναι γνωστό με την παραχώρηση του 50% του Στρατοπέδου στον Δήμο Κορινθίων θα υπάρξει μία σειρά από παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ευρύτερη περιοχή.

Ο κος Υπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κορινθίων για την υποδοχή του και τόνισε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα εξετάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα εναλλακτικές λύσεις απομάκρυνσης και μεταφοράς των 2 υφιστάμενων Δομών, έτσι ώστε να συμβάλλει με τον τρόπο του στην εν λόγω προσπάθεια του Δήμου Κορινθίων.

Επίσης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου και του ιδίου προσωπικά με τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο, αλλά και στις σχετικές χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ο Δήμος Κορινθίων από το Υπουργείο ως αντισταθμιστικά οφέλη από την ύπαρξη των Δομών.

Σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για να απομακρυνθούν η δομή φιλοξενίας και το προαναχωρησιακό κέντρο Κορίνθου από τον χώρο όπου λειτουργούν και να μεταφερθούν εκτός αστικού ιστού, έπειτα από αίτημα των τοπικών Αρχών, βρίσκεται το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Νότη Μηταράκη,  κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τόνισε: «Αντιλαμβάνομαι ιδιαίτερα την ανάγκη της Κορίνθου να απομπλέξει το κέντρο της πόλης. Όπου προχωρά η αντικατάσταση δομών, βασικός στόχος είναι να βγούμε εκτός αστικού ιστού. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εδώ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όπου υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού, βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις». Ο κ. Μηταράκης συνοδευόταν από τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτή Κορίνθου, Χρίστο Δήμα και τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο.

«Η απεμπλοκή του κέντρου της Κορίνθου από τη δομή είναι σημαντική για την ανάπτυξη της οικιστικής ζώνης αλλά και όλου του Δήμου Κορινθίων. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τη μετανάστευση, με τους ίδιους ρυθμούς», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας. Ο ίδιος υπογράμμισε, επίσης, ότι εάν δεν είχε σημειωθεί η δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα μπορούσε να γίνει καν συζήτηση για την απομάκρυνση της δομής από το κέντρο της Κορίνθου.

«Παρά το ότι δεν είχαμε προβλήματα μέχρι σήμερα, η παραμονή της δομής στο στρατόπεδο είναι ασυμβίβαστη με την ανάπτυξη της Κορίνθου», είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, ενώ ανέφερε ότι ο δήμος έχει συγκεκριμένο σχέδιο πολεοδόμησης και ανάπτυξης της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΣτόχος να “σωθούν” τα Χριστούγεννα – Αύξηση στους εμβολιασμούς σε όλες τις ηλικίες (video)
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στον Δήμο Κορινθίων και στη δομή φιλοξενίας (video)