Αρχική Ν. Κορινθίας Αννίβας Παπακυριάκος : ” Ένα γεγονός άξιο αναφοράς για την Γαρυφαλλιά μας!”

Αννίβας Παπακυριάκος : ” Ένα γεγονός άξιο αναφοράς για την Γαρυφαλλιά μας!”

” Ένα γεγονός άξιο αναφοράς για την Γαρυφαλλιά μας!”
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ημέρα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021και ώρα 19.00μ.μ,στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Αθηναΐς” πραγματοποιηθηκε εκδήλωση στην μνήμη της ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ ΨΑΡΡΑΚΟΥ φαρμακοποιού και συνδημότισσας μας,στα πλαίσια του 1ου Συνεδρίου για την βία κατά των γυναικών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του CSI INSTITUTE. Οι δύο φορείς οργάνωσαν το συνέδριο με κεντρικό σύνθημα
“Γίνε άνθρωπος: Η εξάλειψη της Βίας είναι καθήκον όλων μας”
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης ιδρυτής του διεθνούς Ινστιτούτου για την κυβερνοασφάλεια και η Κέλλυ Ιωάννου κλινική εγκληματολόγος και διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας (CSII).
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ακούστηκε η φωνή της μητέρας της ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ, Αλεξάνδρας Μάκου όπως και της μητέρας της Ερατούς κ.Ελένης.
Η μνήμη ξύπνησε μέσα από τα πονεμένα λόγια και από την κατάθεση της ψυχής τους και όλοι μαζί σαν μια γροθιά…έδωσαν ένα βροντερό “Όχι ” στην βία κατά των γυναικών αλλά και στην κατάργηση οποιασδήποτε μορφής βίας ενάντια στον άνθρωπο ανεξάρτητου φύλου ,χρώματος και καταγωγής.
Η Γαρυφαλλιά το δικό μας παιδί είναι το 5ο θύμα σε μια σειρά γυναικοκτονιων που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2021.
Το τέλος του Συνεδρίου χρωματιστηκε από τις μουσικές νότες του τραγουδιού ΓΑΡΎΦΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΆΜΜΟ…τραγούδι στην μνήμη της ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ.
Το μήνυμα ήταν ηχηρό και το σύνθημα ΕΝΑ:
“ΓΙΝΕ ΆΝΘΡΩΠΟΣ”