Αρχική Eπικαιρότητα Koροvoϊός: Το πρώτο πολύ ευχάριστο νέο σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας

Koροvoϊός: Το πρώτο πολύ ευχάριστο νέο σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας

Η μετάλλαξη Δέλτα αυτοεξοντώνεται, σύμφωνα με μία νέα θεωρία που βγήκε στην επιφάνεια μετά την κατακόρυφη μείωση των κρουσμάτων κορονoϊού στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, προς το τέλος του καλοκαιριού, στην Ιαπωνία έγινε καταγραφή πάνω από 23.000 κρουσμάτων ημερησίως και πλέον, οι νέες μολύνσεις δεν ξεπερνούν τις 200 κάθε μέρα, ενώ οι θάνατοι είναι σε μονοψήφια νούμερα.

Άρθρο των “Japan Τimes” κάνει λόγο για μείωση στα κρούσματα λόγω των υψηλών ποσοστών εμβολιασμού (75,7%), στη δημόσια αποδοχή της χρήσης μάσκας και σε άλλους παράγοντες.

Ωστόσο, μερίδα ερευνητών υποστηρίζει ότι ο κύριος λόγος βρίσκεται στις γενετικές μεταβολές που υφίσταται ο κορονοϊός κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής του.

Η μετάλλαξη Δέλτα αυτοκαταστρέφεται λόγω της επισώρευσης πολλών παραλλαγών σε μία ζωτική πρωτεΐνη του ιού

Σύμφωνα με την νέα θεωρία του Ιτούρο Ινούε, καθηγητή στο Εθνικό Ινστιτούτο Γενετικής της Ιαπωνίας, η μετάλλαξη επισώρευσε τόσες πολλές παραλλαγές σε μία ζωτική πρωτεΐνη του ιού (την nsp14) που τελικά οδήγησαν στην αυτοκαταστροφή της Δέλτα.

Η πρωτεΐνη nsp14 φαίνεται να προσφέρει μια μορφή διόρθωσης σφαλμάτων που βοηθά το γονιδίωμα του ιού να παραμείνει κάτω από το όριο της «καταστροφής από σφάλμα». Στην περίπτωση του πέμπτου κύματος της πανδημίας στην Ιαπωνία, η nsp14 απέτυχε να «εξυπηρετήσει» τις πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου στελέχους και τελικά το κατέστρεψε, λένε οι ερευνητές.

Προηγούμενο άρθροΤα άφθαρτα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης
Επόμενο άρθροΤο ταξίδι της ελπίδας: Η Μυρτώ της Πάρου φεύγει στο κέντρο αποκατάστασης