Αρχική Eπικαιρότητα Συναγερμός σε γηροκομείο της Πάτρας – Εντοπίστηκαν 23 κρούσματα κορονοϊού σε ηλικιωμένους

Συναγερμός σε γηροκομείο της Πάτρας – Εντοπίστηκαν 23 κρούσματα κορονοϊού σε ηλικιωμένους

Συναγερμός έχει σημάνει στις Υγειονομικές Αρχές εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Μονάδα Υγείας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Πάτρα.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, καταγράφηκαν 23 νέα κρούσματα στα 69 δείγματα που ελήφθησαν από το γηροκομείο. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν διαγνωστεί επτά κρούσματα σε τροφίμους της μονάδας, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, η διοίκηση του γηροκομείου είχε προχωρήσει τότε στη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να περιορίσει τον ιό στους επτά.

Μέχρι χθες δεν είχε εντοπιστεί η πηγή διασποράς του ιού ενώ είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι φορέας κάποιος εργαζόμενος, καθώς όλοι ήταν αρνητικοί. Από τους ελέγχους δε που έκανε η Περιφέρεια διαπιστώθηκε ότι όλοι ήταν εμβολιασμένοι. Ένα ενδεχόμενο που φέρεται ως πιθανό είναι η μεταφορά του ιού από κάποιο συγγενή τροφίμου.

Όσοι νοσούν πάντως έχουν ελαφρά συμπτώματα και παραμένουν εντός της μονάδας εκτός από μια υπερήλικα η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γιατί έχει υποκείμενα νοσήματα.

Προηγούμενο άρθροKαιρός : Βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι
Επόμενο άρθροΔωρεά της οικογένειας Γαμβρούλη στο Νοσοκομείο Κορίνθου στην μνήμη των γονιών τους που “έφυγαν” από κορονοιό