Αρχική Eπικαιρότητα Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα rapid test των πιστών...

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα rapid test των πιστών – Πράξη ατομικής ευθύνης ο εμβολιασμός

Βήμα πίσω από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, που παρ’ ό,τι είχε ανακοινώσει ότι τους ελέγχους για τα rapid test των ανεμβολίαστων πιστών θα τους κάνουν τα εκκλησιαστικά συμβούλια κυρίως, τώρα, πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, διαμηνύει ότι δεν μπορεί να ελέγχει τους πιστούς που μπαίνουν στις εκκλησίες!

Η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος, σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα (22.11.2021) για να εξετάσει τα δεδομένα που διαμορφώνονται με βάση τα νέα μέτρα, τονίζει πως ναι μεν «συμπαρίσταται ολόθυμα στην μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής κυβερνήσεως για την μη περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας», αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από το εργατικό και εθελοντικό προσωπικό των ναών, η συμμόρφωση των πιστών στα νέα μέτρα καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι δυνατότητες, ούτε οι εξουσίες!

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «σταθερή θέση της Εκκλησίας μας είναι ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστεως ή ομολογίας, αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Κάθε δε αντίθετη άποψη, ακόμα και κληρικών, δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία διοικείται και εκφράζεται επισήμως μόνο από την Ιερά Σύνοδο».