Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Συμμετέχουμε όλοι στην Απογραφή, για...

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Συμμετέχουμε όλοι στην Απογραφή, για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών μας!

Συμμετέχουμε όλοι στην Απογραφή, για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών μας!

Στηρίζουμε τον τόπο που ζούμε! Δίνουμε δύναμη στον Δήμο μας!

 Η συμμετοχή όλων μας στην απογραφή του πληθυσμού του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων είναι ιδιαίτερα σημαντική για να κερδίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο στοίχημα για τον τόπο μας.

Όπως συμβαίνει κάθε δέκα χρόνια, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), θα διενεργήσει, την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021, την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς επίσης, για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

Η συμμετοχή όλων μας στην απογραφική διαδικασία συνιστά μία επιλογή υψηλής υπευθυνότητας καθώς συλλέγονται εμπιστευτικά, σημαντικά στοιχεία για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων στον Δήμο μας που καθορίζουν εν πολλοίς τις δυνατότητές μας για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ανάλογα με τον πληθυσμό της απογραφής του 2021,

  • προσδιορίζονται οι κρατικές επιχορηγήσεις προς έναν Δήμο
  • επιλέγονται οι χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα
  • προγραμματίζονται τα κονδύλια περιφερειακής ανάπτυξης
  • ρυθμίζονται πολλά διοικητικά και νομικά θέματα εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας στα αυτοδιοικητικά όργανα

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον τόπο μας:

Να απογραφούμε πολλοί για να δώσουμε δύναμη στον Δήμο μας!

Η κινητοποίηση όλων, Δήμος, φορείς, σύλλογοι και πολίτες, είναι απαραίτητη για να έχουμε μια απογραφή πληθυσμού που θα υποστηρίξει τα χωριά μας, θα δυναμώσει τη φωνή μας και θα ενισχύσει τις διεκδικήσεις μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον Δήμο μας να εμφανίσει όλο το πληθυσμιακό δυναμικό του:

  • Ενημερώνουμε την οικογένεια και τους συγγενείς μας για τη χρησιμότητα της απογραφής
  • Καθοδηγούμε όσους χρειάζονται βοήθεια, για να απογραφούν σωστά
  • Συζητάμε με τον κοινωνικό μας περίγυρο για τη σημασία της απογραφής
  • Πληροφορούμε τους συμπατριώτες μας που λείπουν συχνά από τον Δήμο μας και κυρίως εκείνους που διατηρούν τις οικείες τους στον Δήμο μας, για την αναγκαιότητα να απογραφούν στον τόπο μας

Πώς θα γίνει φέτος η Απογραφή

Σε σχέση με τις προηγούμενες απογραφές, φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού (Covid-19) και προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη υγειονομική προστασία του πληθυσμού, η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε και η απογραφική διαδικασία αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ο πληθυσμός να αυτοαπογραφεί ηλεκτρονικά μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Αναλυτικότερα:

  • Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν «μοναδικό κωδικό αριθμό» που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είναι πολύ εύκολη και διαρκεί ελάχιστα λεπτά. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις/ διευκρινίσεις.
  • Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορονοϊού COVID-19.

Στόχος μας πρέπει να είναι να βοηθήσουμε την Ελληνική Στατιστική Αρχή να κάνει τη δουλειά της αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουμε τον τόπο που ζούμε και να δώσουμε δύναμη στον Δήμο μας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία σχετικά με την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΣΤΑΤ.

Διεύθυνση Στατιστικών Πληθυσμού, Απασχόλησης & Κόστους Ζωής

Τμήμα Στατιστικών Πληθυσμού και Μετανάστευσης

Τηλ.: .: 213 135 2894, 213 135 2887, 213 135 2873, 213 135 2911, 213 135 2913