Αρχική Eπικαιρότητα Αύξηση κρουσμάτων: Έρχονται αλλαγές στις σχολικές εκδρομές προανήγγειλε η Ζέττα Μακρή

Αύξηση κρουσμάτων: Έρχονται αλλαγές στις σχολικές εκδρομές προανήγγειλε η Ζέττα Μακρή

Πριν λίγες μέρες σε δηλώσεις του ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές εν μέσω τετάρτου κύματος πανδημίας προτείνοντας μάλιστα και την αναβολή τους.

Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ότι «Μαθαίνω ότι πάρα πολλά σχολεία ετοιμάζουν σχολικές εκδρομές 5-7 ημερών. Εν μέσω πανδημίας να μετακινούνται μαθητικοί πληθυσμοί σε κόκκινες περιοχές και να επιστέφουν πίσω; Νομίζω πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναβληθούν. Οι γονείς να δουν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για όλη την κοινωνία».

Έρχονται αλλαγές στις σχολικές εκδρομές

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΙ προανήγγειλε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν νέα μέτρα αναφορικά με τις σχολικές εκδρομές και τον τρόπο που θα πραγματοποιούνται.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, υπήρξε συζήτηση με την υπουργό Νίκη Κεραμέως και αποφασίστηκε να υπάρχει αυξημένος έλεγχος τόσο πριν όσο και μετά τις εκδρομές των μαθητών αλλά τα αναλυτικά μέτρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Έρχονται αλλαγές στις σχολικές εκδρομές προανήγγειλε η Ζέττα Μακρή

Νέα έκκληση του καθηγητή Τζανάκη προς το Υπουργείο Παιδείας

Μάλιστα, για ακόμη μια φορά σήμερα ο καθηγητής Τζανάκης τόνισε τη σημασία που πρέπει να δώσει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας στις πολυήμερες σχολικές εκδρομές και επικρότησε τη λήψη μέτρων που προανήγγειλε η κα Μακρή καθώς όπως ανέφερε  «Σχολεία οργανώνουν 5ημερες και 7ημερες εκδρομές σε περιοχές που είναι στο κόκκινο, πχ. στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά στο στόμα του λύκου και να έρθουν πίσω και να έχουμε προβλήματα».