Αρχική Ν. Αρκαδίας Τζιούμης: «Το κέντρο της Τρίπολης θα αποκτήσει μία εικόνα που αξίζει στην...

Τζιούμης: «Το κέντρο της Τρίπολης θα αποκτήσει μία εικόνα που αξίζει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας»

Το εργολαβικό συμφωνητικό για την ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Βασιλείου υπέγραψε, το μεσημέρι της Δευτέρας (15/11/2021), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης με την ανάδοχο εταιρεία «ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ».

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 3.320.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 15 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε ότι «η σημερινή εικόνα της πλατείας δεν περιποιεί τιμή για κανέναν» και υπογράμμισε ότι «εξ αρχής ήταν κύριος στόχος της δημοτικής αρχής να αναπλάσει την πλατεία και για το λόγο αυτό συντάχθηκε μελέτη αποκλειστικά για την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ, υποβλήθηκε η πρόταση στο ΕΣΠΑ, έγινε η ένταξη του έργου στις αρχές Απριλίου, ακολούθησε διεθνής διαγωνισμός για τη δημοπράτησή του και σήμερα μετά από 6,5 μήνες, που αποτελεί ρεκόρ ταχύτητας, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ξεκινάμε το έργο».

Αυτό που θα ακολουθήσει – σύμφωνα με τον κ. Τζιούμη- είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει μία συνάντηση με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πλατείας, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου και τους μηχανικούς του δήμου, «για να καθοριστεί ο τρόπος που θα γίνει η εκτέλεση του έργου για να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση για τους επαγγελματίες και για όλους τους δημότες και επισκέπτες μας.

Όχληση θα υπάρξει, όμως η όχληση είναι προσωρινή, το έργο είναι μόνιμο.

Το έργο θα αλλάξει τη μορφή και την εικόνα της πόλης, ενοποιεί και τους άλλους πεζοδρόμους, ώστε το κέντρο να έχει μία εικόνα που αξίζει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Ένα εμβληματικό έργο ξεκινάει, είμαι πολύ χαρούμενος και ζητώ την κατανόηση όλων για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία που θα προκύψει από τις εργασίες.»

Ο ανάδοχος κ. Χρονόπουλος είπε ότι θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με τους επαγγελματίες για να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση.

Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης της μελέτης του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι
Επόμενο άρθροΗ παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 36η Διεθνή Τουριστική Εκθεση Philoxenia