Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Βλάσης: «Είμαστε δίπλα στον κλάδο της εστίασης, με πράξεις και όχι...

Κώστας Βλάσης: «Είμαστε δίπλα στον κλάδο της εστίασης, με πράξεις και όχι με λόγια»

Στη β’ συνεδρία της πρώτης ημέρας του Πανελλήνιου Συνεδρίου Εστίασης, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, μίλησε ο πρώην Υφυπουργός και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.
Ο κ. Βλάσης, μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό, κάθισε στο πάνελ του συνεδρίου. Ήταν το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που κάθισε στο πάνελ, άκουσε όλα τα αιτήματα του κλάδου της εστίασης, απάντησε σε πολλά ερωτήματα και είχε μια ουσιαστική επικοινωνία με τους επιχειρηματίες. Γεγονός που απέσπασε μόνο θετικά σχόλια.

Ο κ. Βλάσης εξέφρασε τη χαρά του που παραβρέθηκε στο συνέδριο, τονίζοντας ότι «οφείλουμε να είμαστε δίπλα σας, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις κι αυτό είναι το βασικό μότο της κυβέρνησης μας».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω της περιφέρειας οφείλει να είναι δίπλα σε αυτόν που έχει την καφετέρια και το εστιατόριο και να το κάνει με πράξεις. Τα μεγάλα συγκροτήματα χρειάζονται βοήθεια αλλά όλοι εσείς είσαστε η μικροοικονομία που κρατά ζωντανή την αγορά σε κάθε τόπο.
Κι όταν κάθε μια από αυτές τις επιχειρήσεις τελειώνει ο μήνας και δεν έχουν μείνει στην άκρη τα απαραίτητα προς το ζην, προφανώς κάτι γίνεται λάθος ή κάτι πρέπει να κάνουμε.
Εγώ από την πλευρά μου στα αρμόδια Υπουργεία θα προωθήσω τα αιτήματά σας.
Η πανδημία έχει αλλάξει τη ζωή μας. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείτε να κάνετε τη δουλειά σας και ταυτόχρονα να πρέπει να κάνετε τον τροχονόμο και να κινδυνεύετε με μεγάλα πρόστιμα.
Καθημερινά έχω πολλά τηλέφωνα από την Αρκαδία διότι έχουν γεμίσει τα κρεβάτια στα νοσοκομεία. Κάποια μέτρα λοιπόν είναι αναγκαία και το αναφέρω και ως γιατρός.
Ξέρω τι τραβάτε καθημερινά, ξέρω τις δυσκολίες που έχετε. Είμαι ένας που γεννήθηκε μέσα σε αυτή την κοινωνία, ό,τι έχει κάνει, το έχει κάνει μόνος του. Θέλω να βοηθήσουμε.»