Αρχική Eπικαιρότητα Αρναούτογλου: Δείτε το ψυχρό μέτωπο που θα χτυπήσει τη χώρα από αύριο

Αρναούτογλου: Δείτε το ψυχρό μέτωπο που θα χτυπήσει τη χώρα από αύριο

Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία το επόμενο 48ωρο με την έλευση και την ενίσχυση των βοριάδων από αύριο, Τετάρτη. Όπως αναφέρει ο προγνώστης, Σάκης Αρναούτογλου, ένα ψυχρό μέτωπο θα περάσει τις επόμενες ώρες πάνω από τη χώρα και το βράδυ της Τετάρτης σχεδόν όλη η βορειοανατολική Ελλάδα θα έχει ξαστεριά και κρύο.
Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το επόμενο 48ωρο θα είναι οι ισχυροί έως και πολύ ισχυροί βοριάδες, που στη θάλασσα των Κυθήρων ενδέχεται να φτάσουν τα 8-9 Μποφόρ.
Όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό χάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση με τις ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοανατολικά. Από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θράκη, 5 βαθμοί Κελσίου σε κεντρική Πελοπόννησο, δυτική Ελλάδα και Ήπειρο το πρωί της Τετάρτης. Στην Αττική ο υδράργυρος θα πέσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Το απόγευμα της Τετάρτης, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου σε Θράκη και κεντρική Πελοπόννησο και στην Αττική θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Η αίσθηση του κρύου θα είναι γενικά μεγαλύτερη εξαιτίας των βοριάδων.
Την Πέμπτη συννεφιά θα εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα, με λίγες ψιχάλες σε Εύβοια και δυτική Στερεά Ελλάδα ενώ την Παρασκευή θα πέσουν σημαντικά οι άνεμοι και θα πνέουν στα 5-6 μποφόρ.
Η Πέμπτη θα είναι η πιο ψυχρή ημέρα μέχρι και την Κυριακή και ίσως την Παρασκευή το πρωί ο υδράργυρος φτάσει κοντά στο 0 σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.