Αρχική Ν. Αχαΐας ΑΧΑΪΑ: Κατά δεκάδες γίνονται οι διακομιδές στα Νοσοκομεία

ΑΧΑΪΑ: Κατά δεκάδες γίνονται οι διακομιδές στα Νοσοκομεία

Τις 44 έφτασαν οι διακομιδές ασθενών κορονοϊού στην προχθεσινή εφημερία του «Αγίου Ανδρέα». Χθες η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη καθώς δόθηκαν αρκετά εξιτήρια με τον αριθμό των νοσηλευομένων να περιορίζεται στους 126.

Ωστόσο η απειλή για πίεση του συστήματος παραμένει έντονη καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Χθες διαγνώστηκαν στην Αχαΐα άλλα 242 νέα κρούσματα. Την ανοδική τάση των κρουσμάτων δείχνει ο αριθμός των ενεργών, τα οποία μέσα σε μία εβδομάδα αυξήθηκαν όπως προκύπτει και από τον σχετικό πίνακα.

Στον «Αγιο Ανδρέα» χθες νοσηλεύονταν 57 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 53 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, 2 παιδάκια στην παιδιατρική Κλινική και 12 στη ΜΕΘ.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση στα εξωτερικά ιατρεία, Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι στην προχθεσινή εφημερία του ‘’Αγίου Ανδρέα’’ προσήλθαν 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα και από αυτά τα 17 εισήχθησαν για νοσηλεία» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.
Οπως παρατηρεί ο ίδιος, σε αυτό το κύμα οι ασθενείς είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και μετακινούνται προς το νοσοκομείο πιο γρήγορα. «Είναι καλό που έρχονται εγκαίρως να ελέγχονται. Βέβαια έχουμε και περιστατικά που έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση λίγο πριν τη διασωλήνωση.