Αρχική Περ. Πελοποννήσου Έλαμψε η Πελοπόννησος στο Λονδίνο

Έλαμψε η Πελοπόννησος στο Λονδίνο

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Διεθνή Τουριστική Εκθεση World Travel Market, η οποία έλαβε χώρα στο Λονδίνο, το τριήμερο 1 με 3 Νοεμβρίου.

Η χώρα μας συμμετείχε με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο οποίο φιλοξενήθηκαν, τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδος -η κάθε μία με με δικό της stand.

Η επισκεψιμότητα στο περίπτερο του ΕΟΤ και στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου -η οποία εκπροσωπήθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες της αρμόδιας Διεύθυνσης- ήταν εξαιρετική και ήδη διεφάνη ότι η χώρα μας -που ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των Βρετανών το 2021- θα αποτελέσει εκ νέου προορισμό επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο για τις διακοπές τους.

Στην διάρκεια της Εκθεσης υπήρξαν σημαντικές επαφές με φορείς του Τουρισμού, tour operators, αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικούς bloggers, ιδιοκτήτες που διαχειρίζονται πλατφόρμες νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, με start up επιχειρήσεις αλλά και με διεθνή μέσα τουριστικής προβολής.

Από τις πιο σημαντικές παρουσίες στο περίπτερο του ΕΟΤ και το stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου -οι οποίες εξελίχθηκαν σε εποικοδομητικές συναντήσεις- ήταν αυτή με τον πρόεδρο της Ενωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) Νόελ Ιωσηφίδη, την διευθύντρια πωλήσεων του Euronews Sabine Troccaz και με την εκπρόσωπο του Association for International Travel & Tourism Eugenia Alexa.

Ενδιαφέρουσες επίσης αποδείχθηκαν οι συναντήσεις με τον υπουργό τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και την διευθύντρια του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο Ελένη Σκαρβέλη, κατά τις οποίες δρομολογήθηκε μια στοχευμένη και συστηματική ψηφιακή καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των προορισμών της, με κυρίως travelling περιεχόμενο προβάλλοντας βιωματικές εμπειρίες και θεματικά προϊόντα συνδεδεμένα με τη φύση, τον πολιτισμό, τις τοπικες κουλτούρες και γαστρονομία.

Είναι γεγονός πως όροι που έχουν δημιουργηθεί στην τουριστική αγορά, με βάση τα επιθυμητά χαρακτηριστικά των Βρετανικής αγοράς, ευνοούν προορισμούς όπως η Περιφέρεια Πελοπονήσου, λιγότερο “αναπτυγμένους” τουριστικά, καθώς εξακολουθούν να διατηρούν τα στοιχεία της αειφορίας και της αυθεντικότητας.

“Ο επαναπροσδιορισμός της αγοράς του Τουρισμού, στην μετα-covid εποχή, κατά γενική ομολογία όλων των παρευρισκόμενων στην Εκθεση, γίνεται με όρους οι οποίοι ευνοούν την Πελοπόννησο.

Στο χέρι μας είναι, με σκληρή δουλειά, να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν και σε επίπεδο marketing αλλά και σε επίπεδο παροχών και υποδομών” σημείωσε σχετικά, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου.