Αρχική Περ. Πελοποννήσου H ενόχληση της Περιφ.Συμβούλου Τζέννης Δημητρακοπούλου από την παρουσία καμερών …..!!!!

H ενόχληση της Περιφ.Συμβούλου Τζέννης Δημητρακοπούλου από την παρουσία καμερών …..!!!!

Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά (στην πρώτη πάντα αντιδράς ήπια) αλλά η δεύτερη φορά που η Περιφερειακή Σύμβουλος του Γιώργου Δέδε, Τζένη Δημητρακοπούλου αναφέρεται στην παρουσία καμερών. Μάλιστα την πρώτη φορά (την συγχωρεμένη πρώτη φορά) μιλούσε για “πληρωμένες κάμερες”.

Ιδού και η σημερινή της ανακοίνωση που αφορούσε το κάλεσμα των επικεφαλής των συνδυασμών από τον Πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ :

Η Δημοκρατία είναι κερδισμένο έδαφος!!!
Είναι έννοια και συνθήκη, που ούτε ερμηνεύεται και ούτε προσαρμόζεται.
Γιατί τα λέω αυτά? Είχαμε show χθες από τους ενοίκους της Εθνομαρτύρων, στη Περιφέρεια. Τέτοιο δεν έχω ματαδεί – δυο χρόνια τώρα! Τόση ευαισθησία? Τόση σοβαρή δουλειά? Με κάμερες και φώτα, με προσκλήσεις και dress code, ούτε για την πανδημία που καλπάζει, ούτε για τους επαγγελματίες που γονάτισαν, ούτε για τα προβλήματα της Μεγαλόπολης και της κατεστραμμένης Γορτυνίας! Μπράβο!!! Μπράβο!!!
Προσκάλεσε ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ, τους Επικεφαλής, γιατί δεν μπορεί άλλο. Αγανάκτησε!!! Και τους έλεγε, τον πόνο του και πως δυο χρόνια τώρα που είναι στη καρέκλα, χθες πρωτο-διάβασε το άρθρο χ και ψ!!! Να σας πω ένα μυστικό? Και άλλα άρθρα δεν έχει διαβάσει ή δεν θέλει να διαβάσει, αλλά θα σας τα πω άλλη μέρα αυτά.
Η #μπαχαλοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ονοματεπώνυμο.
Και η χθεσινή τηλεοπτική-επικοινωνιακή φιέστα, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δεν τον απαλλάσσει από αυτή την τεράστια εγκληματική ευθύνη ως προς τον Θεσμό και τους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί δείγμα καλής θέλησης, σοβαρή δουλειά και βήμα για την υιοθέτηση κάποιας καλής πρακτικής και εξεύρεσης λύσης για τη δεινή θέση που έχει φέρει το συλλογικό όργανο.
Οποιοσδήποτε διάλογος για τον κανονισμό λειτουργίας, είναι θέμα της ολομέλειας του ΠΕΣΥΠ και όχι της κάθε άτυπης συνάντησης, παρουσία καμερών… για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να αλλάξει η ατζέντα που ενοχλεί!!!
Οι δήθεν* εναγώνιες αναζητήσεις για υβριδικούς τρόπους λειτουργίας, συζητήσεις και προτάσεις (λύσεις τις βαφτίζουν), στο «πρόβλημα», το «αδιέξοδο» που νιώθουν να τους πνίγει δεν είναι παρά η στάση τους απέναντι στη πολυφωνία και το πλουραλισμό μέσα στο θεσμικό όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δεν θέλουν αλλά ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει. Δεν υπάρχει αδιέξοδο. Μονόδρομος υπάρχει, η εφαρμογή του Κανονισμού λειτουργίας.
Τίποτα από αυτά που ψελίστηκαν, δεν συνάδει με τη νομιμότητα, την ηθική και τη λογική. Να εφαρμοστεί επιτέλους ο κανονισμός, να γίνονται περισσότερες συνεδριάσεις και σταματήσουν τις φτηνές δικαιολογίες πως αυτή η «κατάσταση» είναι το αποτέλεσμα της απλής αναλογικής.
Αυτή η «κατάσταση», όπως αρέσει να λένε αγανακτισμένοι, δεν είναι τίποτε άλλο παρα το προϊόν του υπέρμετρου εγωισμού, της ανικανότητας, της ακραίας ρητορικής και κομματικοποίησης, και των ασφυκτικών κυβερνητικών γραμμών που επιλέχθηκε να υπηρετήσουν. (Μόνο με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής πλημμυρίζεται η αίθουσα με αβρότητες και νεύματα αλληλοκατανόησης!!!) .
Αυτή η «κατάσταση», δεν είναι τίποτε άλλο παρα το αποτέλεσμα, της αλλεργίας στο διάλογο, το θεμέλιο της #Δημοκρατίας. Τον διάλογο που αμβλύνει διαφορές, συγκλίνουν αντιθέσεις, αίρονται παρεξηγήσεις και προλαβαίνονται οι συγκρούσεις.
Αυτό που, τελικά λείπει από τον κόσμο δεν είναι η Δημοκρατία αλλά οι δημοκράτες.
* δήθεν γιατί θα ξαναξεχαστούν σε κάνα δυο μήνες. Πίσω από όλα αυτά, το μόνο που κρύβεται είναι πως τους πιέζουν οι ασφυκτικές ημερομηνίες. Έφτασαν στο πάρα πέντε για να περάσουν Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό και μπλόκαραν.

 

Για άλλη μία φορά η κυρία Δημητρακοπούλου δείχνει ενοχλημένη από την παρουσία των καμερών σε αυτή την συνάντηση όπως και την προηγούμενη φορά, ενώ στο κείμενό της είναι εμφανής η ανάγκη της για Δημοκρατία. Μόνο που η Δημοκρατία στην περίπτωσή της δεν περιλαμβάνει την ενημέρωση των Πελοποννήσιων πολιτών. Γιατί αν κυρία Δημητρακοπούλου δεν υπάρχουν κάμερες τότε η φωνή σας θα μείνει στο facebook. Γιατί αν δεν υπήρχαν κάμερες ο κόσμος θα έμενε στο σκοτάδι, αν δεν υπήρχαν οι κάμερες δεν θα υπήρχε η ενημέρωση, αν δεν υπήρχαν οι κάμερες δεν θα υπήρχε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που με τόσο πάθος πρεσβεύετε ….. Η πληροφόρηση, η δημοσιογραφία, η καταγραφή των γεγονότων είναι δείγματα δημοκρατίας που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς και επίπονους αγώνες. Θα ήθελα λοιπόν να σας διαβεβαιώσω κυρία Δημητρακοπούλου πως οι κάμερες δεν είναι άβουλες και άψυχες, δεν είναι υποκινούμενα πλασματάκια αλλά κρύβουν πίσω τους ανθρώπους που έχουν πάθος με την δουλειά τους που είναι η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Θα βρίσκονται πάντα (τουλάχιστον οι δικές μας) σε ότι κρίνουν αναγκαίο και απαραίτητο για την ενημέρωση του Πελοποννήσιου πολίτη. Σε κάθε περίπτωση και σε ότι σας αφορά θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας πείτε για την απίστευτη ταυτοποίησή σας με τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη σε όλα τα θέματα. Μήπως αυτό σημαίνει την ανεξαρτητοποίησή σας από τον Γιώργο Δέδε που τουλάχιστον ο ίδιος και η παράταξή του είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι στην πλειοψηφία των θεμάτων από τον Πέτρο Τατούλη; Τέλος με αγωνία περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις για τον Covid, για τους επαγγελματίες που έχουν γονατίσει και τα προβλήματα της Μεγαλόπολης και της κατεστραμένης Γορτυνίας. Για όλα αυτά τα προβλήματα που φροντίσατε και εσείς οι ίδια να μην βρεθούν λύσεις αφού πρωτοστατείτε στην αναβολή των Περιφερειακών Συμβουλίων. Μήπως πρέπει να ψάξουμε αλλού για μπαχαλάκηδες κυρία Δημητρακοπούλου;

 

Σοφία Μπαλή