Αρχική Ν. Κορινθίας Βλάσης Τσιώτος : Η “ήρεμη δύναμη” της Δυτικής Κορινθίας

Βλάσης Τσιώτος : Η “ήρεμη δύναμη” της Δυτικής Κορινθίας

Καθηγητής φυσικής επιστήμης στο επάγγελμα, με αλυσίδα φροντιστηρίων, καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι η αυτοδιοίκηση της προσφοράς είναι ο τομέας που του ταιριάζει παράλληλα. Βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ασκώντας έντονη κριτική στην δημοτική αρχή. Είναι και οι στιγμές εκείνες που μπαίνει στο “στόχαστρο μελέτης” δημοσιογράφων και ΜΜΕ αφού παρουσιάζει προτάσεις σωστές με λογική και πληρότητα. Η αντιπολίτευση του δίνει και την δυνατότητα να μάθει, να ενημερωθεί, να καταγράψει και να ολοκληρώσει τις ανάγκες του Δήμου στο μυαλό του, να επιλέξει συνεργάτες, να επισκέπτεται συχνά και τα 35 χωριά του Δήμου και να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση των πολιτών, διεκδικώντας το τιμόνι του Δήμου.

Πρόκειται για τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο που οι δημοσιογραφικοί αλλά και οι πολιτικοί κύκλοι τον χαρακτηρίζουν την “ήρεμη δύναμη” της Δυτικής Κορινθίας. Η θητεία του ξεκινάει με την πανδημία, ωστόσο ο ίδιος και η τεχνική του ομάδα καταστρώνουν, σχεδιάζουν και φτιάχνουν μελέτες. Προλαβαίνει και καταθέτει προτάσεις σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα (Τρίτσης, Φιλόδημος, Περιφέρεια Πελοποννήσου) γιατί τα έργα δεν πρέπει και δεν μπορούν να περιμένουν. Διεκδικεί ευγενικά αλλά και απαιτεί, τα αυτονόητα γίνονται για τον ίδιο ένας Γολγοθάς. Εχει πείσμα και επιμονή, υπομονή αλλά και γνώση. Και κάπου εκεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης βγαίνει από την αφάνεια ετών. Ακούγονται και υπογράφονται μεγάλα έργα. Η γέφυρα του Ζύθα, το παραλιακό μέτωπο, η υδροδότηση, οι δρόμοι,η τουριστική προβολή, η καθαριότητα, η καθημερινότητα αλλάζουν μέρα με την μέρα.

Ο ίδιος παραμένει σεμνός, οι δημοσιογράφοι τον “ψάχνουν” για μία δήλωση σε όλα αυτά τα επιτεύγματα που θα αλλάξουν την ζωή των κατοίκων, και εκείνος δηλώνει πως είναι καθήκον του όλα αυτά και όχι προιόν προβολής.

Είναι πολύ εύκολο να τον βρεις στο γραφείο του στον Δήμο μόνο πολύ αργά το βράδυ που δουλεύει μόνος του αφού οι υπόλοιπες ώρες είναι αφιερωμένες σε ταξίδια Αθήνα και Τρίπολη αλλά και σε όλα τα σημεία του Δήμου που αφουγκράζεται τον κόσμο και τα προβλήματά τους.

Οι εκλογές του 2023 θα τον βρουν για άλλα μια φορά να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών του που όπως όλα δείχνουν θα είναι και ένας από τους Δήμους της Κορινθίας, που θα “καθαρίσει το παιχνίδι” από την πρώτη Κυριακή.

Σ.Μπαλή